Депутати Драбівської райради вимагають звільнити керівників обласного та районного управлінь Держгеокадастру

На 24-й черговій сесії Драбівської районної ради VІI скликання, яка відбулася 16 лютого 2018 року, депутати прийняли звернення щодо висловлення недовіри до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо висловлення недовіри керівництву Черкаського обласного управління та Маньківського районного відділу Держгеокадастру.

На 24-й черговій сесії Драбівської районної ради VІI скликання, яка відбулася 16 лютого 2018 року

Текст звернення є у розпорядженні онлайн-газети «Новини Черкас». Публікуємо його повністю:

Звернення депутатів Драбівської районної ради до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо висловлення недовіри керівництву Черкаського обласного управління та Маньківського районного відділу Держгеокадастру

Протягом січня 2018 року у Черкаській області відбулося кілька масових акцій протесту сільгоспвиробників щодо розслідування та надання справедливої оцінки діяльності управління Держгеокадастру області. Причиною для проведення акцій протестів аграріїв послужило рішення Маньківського районного відділу Держгеокадастру, за результатами проведеного 11 січня аукціону з продажу права оренди землі площею близько 21 га. Вказану земельну ділянку раніше орендувало фермерське господарство «Білецьке». Однак цього разу власник підприємства Григорій Білецький, який веде чесний бізнес та справно сплачує податки до бюджету, навіть не був допущений до торгів. З поданого ним пакету документів кілька файлів було вилучено, що і стало основною причиною для відмови участі в аукціоні.

Таким чином, керівництво Маньківського районного відділу Держгеокадастру у Черкаській області за підтримки керівництва Черкаського обласного управління Держгеокадастру, сфабрикувало результати проведених торгів щодо передачі в оренду земельної ділянки. Згідно ст. 137 Земельного кодексу України Маньківський районний відділ Держгеокадаструбув зобов’язаний ще 4 січня підтвердити участь Білецького у торгах. Натомість його відсторонили, і аукціон виграла стороння особа, яка проживає за межами Маньківського району.

У відповідь на свавілля чиновників, які своїми незаконними діями порушують права орендарів земельних ділянок, 12 січня під стінами Маньківського районного відділу Держгеокадастру зібралося більше ста аграріїв району з вимогою провести повторний аукціон. На вимогу сільгоспвиробників керівництво Держгеокадастру Маньківського району відповіло відмовою та не надало вичерпних пояснень з цього приводу.

17 січня понад тисячу сільгоспвиробників з усієї Черкаської області провели акцію протесту під управлінням агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації, у ході якої вимагали відставки начальника Головного управління Держгеокадастру Черкаської області Ольги Залоги і голови районного Держгеокадастру в Маньківському районі Черкаської області Віктора Гончара.

Про підтримку вимог сільгоспвиробників Черкаської області заявили аграрії з усієї України, які також стикаються зі свавіллям і корупційними діями відомства. За останні місяці по всій території України значно зросли випадки незаконної передачі земель в оренду з порушенням інтересів орендарів земельних ділянок, що поглиблює недовіру населення до влади. Це зумовлено корупційністю Держгеокадастру, який на сьогодні не виконує своїх прямих обов’язків щодо нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі в частині дотримання земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності. Порушення Держгеокадастром законодавства в цій сфері завдає значних фінансових збитків громадам.

Сьогодні ми, депутати Драбівської районної ради, вважаємо що вказаний стан речей є неприпустимим, а тому висловлюємо свою підтримку вимогам сільгоспвиробників і просимо Президента України та Прем’єр-міністра України:

  1. Відправити у відставку та притягти до відповідальності начальника Головного управління Держгеокадастру Черкаської області Ольгу Залогу і голову Маньківського районного відділу Держгеокадастру у Черкаській області Віктора Гончара.
  2. Взяти на особистий контроль проведення повторного аукціону щодо передачі в оренду земельної ділянки в Маньківському районі Черкаської області, результати якого були сфабриковані.
Теми: Драбів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ