У Чорнобаї футбол скликав друзів

Щорічний міжрегіональний турнір з міні-футболу на Кубок Петра Душейка «Футбол скликає друзів» цими вихідними вже всімнадцяте зібрав у спортивному комплексі селища Чорнобай ентузіастів улюбленої гри з багатьох куточків Черкащини.

Турнір проходить із 2002 року і давно вийшов за межі району. Цього року участь у ньому взяли 6 команд: с. Великі Канівці, с. Лукашівка, с. Хрестителево, ФК «Колос-Урожай» (смт Чорнобай), с. Мехедівка  (Драбівський район), ФК «Спарта» (м. Черкаси).

Відкриття турніру відбулося на високому рівні, за присутності голови районної державної адміністрації Сергія Джоболди, олімпійського чемпіона Андрія Хіміча, депутатів районної ради, представників селищної ради, голови федерації футболу Чорнобаївського району Юрія Батуріна та організатора цього турніру Петра Душейка, які привітали учасників змагань.

Як зауважив голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда, метою проведення турніру є об’єднати всіх, хто шукає серед любителів футболу партнерів і суперників для гри, нових друзів, та популяризувати здоровий спосіб життя й активний відпочинок. Також він подякував Петру Душейку за ту підтримку, яку він надає для розвитку спорту в районі.

Капітани команд підняли прапор України, традиційний удар по м’ячу зробив Петро Григорович і боротьба розпочалася. Ігри проходили надзвичайно активно. Неабиякий азарт та волю до перемоги показали всі команди, але у фінал вийшли команди з Чорнобаю і  Хрестителевого. У напруженій боротьбі із рахунком 4:3 перемогла команда із Чорнобаю «Колос-Урожай». Друге місце в команди із села Хрестителево. На третьому місці команда із села Мехедівка Драбівського району.

Щорічний міжрегіональний турнір з міні-футболу на Кубок Петра Душейка «Футбол скликає друзів» цими вихідними вже всімнадцяте зібрав у спортивному комплексі селища Чорнобай ентузіастів улюбленої гри з багатьох куточків Черкащини.

Команда-переможець була нагороджена Кубком, грамотою, золотими медалями, за друге і третє місця – команди отримали грамоти та відповідні медалі, а призери – грамоти за участь. Окрім цього, всі команди відповідно до зайнятого місця отримали грошові винагороди.

Довідково

Турнір «Футбол  скликає друзів» започаткували заступник головного редактора газети «Український футбол» Микола Моторний та селищний голова Чорнобаю, нині покійний Григорій Злидар, представники Федерації футболу, аби відзначити вклад Петра Душейка у розвиток спорту. 

За підтримки Петра Григоровича у Чорнобаївському районі відбуваються та проводяться такі спортивно-масові заходи: турнір ветеранів з міні-футболу пам’яті І.І. Дошкаря (з 2007 року); турнір з міні-футболу на кубок Душейка П.Г. (з 2002 року); особиста першість району з шахів пам’яті А. Ідова (з 2014 року); волейбольний турнір пам’яті-воїнів афганців; турнір із кульової стрільби пам’яті майора міліції Олександра Слинька, турнір із футболу пам’яті Г. Злидаря (з 2013 року); богатирське Всеукраїнське свято на призи І.М. Піддубного.

За ініціативи Петра Душейка у 1999 році було відновлено ФК "Колос" (Чорнобай), команда була фіналістом Кубку області та срібним призером чемпіонату області. Тричі поспіль, в 2001, 2002 та 2003 роках, були чемпіонами області у вищій лізі. У 2000-му завоювали бронзові нагороди та перемогли у Кубку Черкащини. У 2001 та 2002 роках грали у фіналах обласного кубку.  Є досягнення і у футзальних змаганнях: 1999, 2001 та 2003 роки – чемпіони області з міні-футболу.

Також Петро Душейко надає фінансову допомогу футбольним командам сіл Васютинці та Старий Коврай.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ