У Черкасах відкрився соціально-мистецький проект «Хвіст-ART» (фото)

Черкаський обласний художній музей вже традиційно до Всесвітнього Дня кота (1 березня) відкриває соціально-мистецький проект «Хвіст-ART». Проект включає в себе декілька складових: художня виставка, мистецьке свято, майстер-класи, квести.

Черкаський обласний художній музей вже традиційно до Всесвітнього Дня кота (1 березня) відкриває соціально-мистецький проект «Хвіст-ART». Проект включає в себе декілька складових: художня виставка, мистецьке свято, майстер-класи, квести.

Художня виставка, що відкрилася 1 березня, об’єднала мистецькі твори, присвячені тваринам, і, звісно, котам. Недаремно ж першого березня відзначається Всесвітній День кота! Тому головний герой виставки – кіт – не просто давно знайома тварина, а істота, яка викликає безліч найрізноманітніших позитивних емоцій та асоціацій. Сприйняття кота багатогранне. Це дитяча колискова і символ потаємних сил, уособлення витонченої грації і абсолютної хижості, втілення гламуру і вроджена відданість своєму призначенню, уособлення домашнього затишку і той, хто «гуляє, як собі знає»… Цей ряд можна продовжувати, кожен уявляє «котячий образ» по-своєму. Також наш проект – привітання з весною, пробудженням природи, оновленням почуттів, побажання доброго настрою від учасників виставки. Серед них відомі черкаські художники, художники-аматори, студентська молодь, а також юні митці – учні художніх шкіл та студій.

Відомий черкаський художник Володимир Яковець представляє свої власні твори та твори своїх вихованців – учнів Черкаської дитячої художньої школи ім. Д. Нарбута. Учні ART-студії «Глорія» та студенти Черкаського державного бізнес-коледжу представляють графічні та декоративні твори.

Проект має свою історію. Він започаткований Черкаським обласним художнім музеєм у 2010 році разом із викладачами ART-студії «Глорія» та Оксаною Колісник. З 2011 року за ініціативи молодіжної творчої групи на чолі з Олександром Чорноволом виставка набула нового формату – перетворилась у соціальний-мистецький проект, спрямований на вирішення проблеми безпритульних тварин.

Цього року музей запрошує на «Кото-День», що відбудеться 3 березня з 11.00 до 14.00. На учасників чекають мистецькі ігри, майстер-класи та концерт. Також, музей підготував жартівливий квест – майже детективну історію «Таємниця чорного кота». У квесті (групова гра), можна взяти участь не тільки під час свята, а й протягом року у зручний час за попереднім записом.

Черкаський художній музей бажає усім, хто любить тварин, гарного весняного настрою!

У Черкасах відкрився соціально-мистецький проект «Хвіст-ART» (фото)У Черкасах відкрився соціально-мистецький проект «Хвіст-ART» (фото)У Черкасах відкрився соціально-мистецький проект «Хвіст-ART» (фото)

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ