Діти губернатора Черкащини без басейну - мільйони освоєно, об'єкт стає довгобудом

В містечку Золотоноша діти очільника Черкаської ОДА Юрія Ткаченка залишилися без басейну, мільйони гривень освоєно, а об'єкт перетворюється на довгобуд.

Ще в 2016 році відділ освіти Золотоніської міської ради провів тендерну процедуру на будівництво критого басейну на території гімназії ім. С.Д. Скляренка по вул. Черкаській 54. Очікувана вартість закупівлі складала 8,34 млн. грн. Перемогу здобуло ТОВ «БК Семат» з ціновою пропозицією у 7,52 млн. грн. Договір було укладено 26 вересня 2016 року, згідно якого основні роботи мали бути виконані в повному обсягу до кінця року.

До кінця 2016 року роботи по об'єкту були профінансовані ну суму в 7,11 млн. грн., що склало 94% від загальної вартості договору. В кінці грудня 2016 вносяться зміни до договору за яким термін виконання робіт продовжують ще не 60 днів. Однак до завершення будівництва було далеко як в 2016 так і в 2017 роках. В липні 2017 було порушено кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів, слідчі встановили, що кошти за договором перераховані підряднику, а роботи не були завершені, нині розслідування триває. 

будівництво басейну в Золотоноші

Попри розслідування провадження, вже в останні дні грудня 2017 року відділ освіти Золотоніської міської ради за результатами коригування проекту підписує договір з підрядником ТОВ «БК Семат» за яким зобов'язується профінансувати об'єкт ще на 3 млн. грн. З цієї суми 1,37 млн. грн. переводять в останні дні грудня 2017 року за закритими актами виконаних робіт, ще 1,63 млн. грн. мають перерахувати вже в 2018 році. Згідно графіку доданого до цього договору роботи мають завершитися до кінця травня 2018 року. 

Таким чином станом на сьогодні вартість будівництва обєкту вже складає 10,52 млн. грн., що на 3 млн. грн. більше вартості за виграним тендером і це без врахування витрат на проектні роботи. Також на сьогодні підрядником вже освоєно 8,48 млн. грн. (або ж 80% коштів). 

Але навіть такий стан речей не гарантує, що такі витрати остаточні, а об'єкт нарешті таки добудують до кінця травня цього року. Представниця підрядника Людмила Мельник заявила, що замовник – тобто відділ освіти міської ради саботує завершення робіт і є «повне непорозуміння між підрядником та замовником». Підрядник стверджує, що виконував значну частину робіт у 2017 році «за власний кошт» і хоче додаткового «коригування» (додаткових грошей – ред.). 

Натомість начальник відділу освіти Ольга Строкань повідомила, що роботи призупинені а «коригування» передані на експертизу, після неї роботи будуть відновлені. 

В той же час як свідчать ухвали судів по кримінальному провадженню, закриття актів виконаних робіт та їх щедра оплата, пролонгування термінів виконання робіт і збільшення фінансування свідчать, що тривалий час «порозуміння» таки було, але воно не призвело до здачі об'єкту в експлуатацію. 

Згідно технічного завдання будівництво басейну включало в себе адміністративне приміщення з гардеробною, душовими, службовими та санітарно-побутовими приміщеннями з підвалом. А також прибудований до нього критий басейн розміром ванни 25 на 8,5 метрів. Закладено проведення всіх робіт як зовнішніх так і внутрішніх, водопостачання, вентиляції, опалення, енергозабезпечення. 

Як виглядає об'єкт нині можна переглянути на фото, які були зроблені 8 березня. Це збудоване адміністративне приміщення та власне сам басейн.

Будівництво басейну – це проект який реалізується як переможець проектів державного фонду регіонального розвитку. Підрядник ТОВ «БК Семат», який будує басейн прописаний в смт. Макарів, Київської області, його засновником і бенефеціаром є Тодорович Сергій Альфредович. 

Відзначимо, що будівництво басейну було амбітним проектом міського голови Золотоноші Віталія Войцехівського. Передбачалося, що ним будуть користуватися не лише учні цієї школи, а всі бажаючі з міста. А в школі де він має бути побудований навчаються діти губернатора Юрія Ткаченка.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ