У Черкасах отруїлися вже близько сотні дітей (відео)

Під час шкільної лінійки у школі №8 учні масово почали непритомніти. 8 травня о 9:15 до оперативно-координаціного відділу Управління ДСНС надійшло повідомлення від диспетчера «Станції швидкої медичної допомоги». Нині на місці події працюють надзвичайники, служби екстреного виклику міста, фахівці санітарно-епідеміологічної служби, СБУ, поліція, керівництво міста.

У Черкасах отруїлися вже близько сотні дітей

Потерпілих госпіталізували до Черкаської обласної дитячої лікарні. Експрес аналізом повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору а також горючих газів, отруйних речовин на місці події виявлено не було. Попередній діагноз у всіх потерпілих – отруєння невідомою речовиною.

Загалом до лікарні Черкас із ознаками отруєння звернулися 94 дитини, наразі госпіталізовано 53 школярів і двоє дорослих, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

"Загалом до обласної лікарні звернулися 94 дитини, 53 з них госпіталізовано. Також було госпіталізовано двоє дорослих. Усі постраждалі перебувають під пильним наглядом лікарів", - йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я на сторінці у Facebook.

Перебіг захворювання госпіталізованих залишається стабільним.

"Лікарі констатують, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. 11 дітей досі залишаються в реанімації", - наголосили у відомстві.

Встановлено, що отруєння сталося локально на території, де проходила лінійка, постраждалих за межами школи немає.

У МОЗ очікують результатів аналізів ґрунту, води і повітря.

За інформацією ДСНС, перевищення вмісту хімічних речовин на території школи не виявлено (аміак - 0 мг/куб. м; хлор - 0 мг/куб. м, сірководень - 0 мг/куб. м, горючі гази - 0 мг/куб. м). Рівень кисню в повітрі - 20,9% (за норми - від 19 до 23%).

Лабораторія Держпродспоживслужби Черкас також узяла проби води з системи централізованого водопостачання школи і бутильованої питної води для дослідження на вміст небезпечних речовин.

Раніше у Черкасах поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей в загальноосвітній школі № 8. Зазначається, що провадження відкрито за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального Кодексу України.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що ймовірною причиною отруєння школярів у Черкасах є локальне розпилення невідомої речовини. Про це у вівторок, 8 травня, він заявив під час виступу по ситуації в Черкасах.

"Перша версія, що відбулося розпилення локально якоїсь речовини. Правоохоронці працюють. Жодних випадків в інших закладах у Черкасах немає. Зараз ні на місці, ні в повітрі, ні у воді ніяких шкідливих речовин не виявили. Тому ми схиляємося до того, що це розпилення в момент проведення заходу... Все інше будуть робити лабораторії. Якщо буде встановлена речовина, про це буде повідомлено", – заявив Гройсман.

Водночас він додав, що масове отруєння дітей у Черкасах не пов'язано з випадком у школі Новомосковська Дніпропетровської області.

"Ми досліджуємо ситуацію, яка відбулася у Дніпропетровській області. Ми не пов'язуємо це (масове отруєння у Черкасах та випадок у школі Новомосковська – Ред.). Там (у Дніпропетровській області – Ред.) інша історія. Якщо буде знайдена якась між ними змова – будемо говорити про це. Зараз зв'язку немає. В мене немає підстав говорити, що це пов'язані події", – наголосив глава уряду.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ