Майже половина об’єднаних громад Черкащини одночасно отримала землю

Майже половина об’єднаних громад Черкащини одночасно отримала землю6 червня, синхронно зі всіма областями України, Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області передало у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам землі сільськогосподарського призначення державної власності. Майже половина усіх ОТГ регіону – 12 громад – отримала 1457 ділянок загальною площею 15 167 гектарів.   У цей день Черкаський Центр розвитку місцевого самоврядування (створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону), організував прес-тур для місцевих журналістів, що отримали можливість  поспілкуватися з головами громад і мешканцями ОТГ, які роками чекали на землю.

Цього дня землю було передано Білозірській і Степанківській ОТГ (Черкаського району), Ліплявській (Канівського району), Бузівській (Жашківського району),  Моринській і Стеблівській (Корсунь-Шевченківського району), Михайлівській (Кам’янського району), Мокрокалигірській (Катеринопільського району), Буцькій (Маньківського району), Тальнівській, Жашківській ОТГ і Ротмистрівській ОТГ (Смілянського району). Найбільше землі отримала у розпорядження Стеблівська ОТГ – більше 3000  гектарів.  Ще 12 громадам земельні ділянки буде передано до кінця року, відповідно до розробленого Держгеокадастром план-графіка. Підставою для передачі громадам земель сільгосппризначення державної власності в комунальну власність є розпорядження КМУ від 31.01.2018 р.

За словами голів ОТГ, цього дня у громадах з нетерпінням чекали уже давно.

- У нас багато АТОвців, що хочуть отримати землю, особливо, ті з них, що займаються тваринництвом. Є вчителі і лікарі, що також чекають на землю - констатує голова Степанківської ОТГ Ігор Чекаленко.

- Спершу ми плануємо провести інвентаризацію отриманих земель. Насамперед, забезпечимо землею АТОвців, решту – здаватимемо в оренду, - зазначив  голова Бузівської ОТГ Олександр Фуркало.

За словами голови Білозірської ОТГ Володимира Міцука, уже сьогодні у громади є інвестор, готовий встановити на великій земельній ділянці комплекс сонячних батарей. Є задуми передати інвесторам землю для вирощування ягід.

- Про отримання землі ми фактично мріємо уже три роки, - констатує виконавчий директор сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Новатор-2018» Юрій Стоянов. – Земля потрібна нам для випасання худоби та заготівлі трави на зиму. Уже сьогодні у нас є багато планів розвитку молочного виробництва, зокрема – виготовлення сирів.

За словами Анатолія Рудя, голови кооперативу, що діє у Степанківській громаді, для утримання 1 корови сьогодні необхідно мати під випас або покіс принаймні 1 га землі. І, якщо раніше люди змушені були брати цю землю в оренду – і не знати, що з нею буде далі, то тепер впевненість у завтрашньому дні стимулює до тваринництва все більше людей.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Нет Закона по Землю. Постанова КМУ не регулює взаємовідносини з Землею. В Україні діють Закони. Про власність, розпорядження та використання. Жодна постанова - не є ЗАКОНОМ! Тобто - іншою Постановою, може скасовано. Більш того - границі Тер Громад - не змінено -тобто http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/858-15/ed20101008
не змінений.
8 июня 2018 00:28
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ