ДП «Златодар» у новому маркетинговому сезоні планує прийняти на зберігання 100 тис. тон зернових

ДП «Златодар» (входить в систему Держрезерву України та знаходиться в місті Золотоноша Черкаської області) у новому маркетинговому сезоні планує прийняти на зберігання 100 тис. тон зернових. Потужності підприємства до нового маркетингового сезону готові та повністю відкриті до активної співпраці з зернотрейдерами, фермерами та іншими поклажодавцями. Про це заявив генеральний директор підприємства Валерій Буркацький в ході виїзної наради з керівниками агропідприємств Держрезерву, яка відбулася 8 червня на ДП «Златодар», м. Золотоноша.

Чистий прибуток ДП «Златодар» (входить в систему держрезерву України), що знаходиться в місті Золотоноша Черкаської області, склав 393 тисячі гривень. Такий результат підприємство отримало за підсумками роботи в першому кварталі поточного року.

За словами очільника ДП «Златодар», запланований результат нового маркетингового сезону дещо перевищить показники прийнятого на зберігання зерна у поточному. 

«Намагаємось давати лад всьому, адже завжди приємно, окрім фінансових показників, приміром, проходитися таким чистим двором, – прокоментував директор «Златодару» Валерій Буркацький. – А загалом, ми вже довели, що здатні працювати у стабільному режимі,  активно розвиваємось і зупинятись на досягнутих результатах точно не збираємось. Ми продовжуємо вкладати кошти у модернізацію власних потужностей, маємо можливість виплачувати достойну зарплату, сплачувати податки у державну скарбницю».

 Як наголосив під час заходу Голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук, місце для наради обрано не випадково, адже ДП «Златодар» є лідером нинішнього сезону серед підприємств системи Держрезерву за обсягами приймання. Так, у 2017/2018 маркетинговому році «Златодар» прийняв понад 90 тис. тон зернових.

Загалом, цьогоріч,  за словами очільника Держрезерву, агропотужності системи планують прийняти понад 600 тис. тон зернових. 

«Цього року в Україні очікують врожай зернових на рівні понад 60 млн. тон. І хоч гаряча пора жнив ще не розпочалась, ми активно готуємось приймати зібране зерно на зберігання. Нині тривають останні приготування наших агропідприємств до нового маркетингового сезону», – зауважив Вадим Мосійчук.

Слід зазначити, що ДП «Златодар» має підтримку й з боку місцевої влади — як міської ради, РДА, так і облдерж¬адміністрації. Зокрема, участь в нараді взяли перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Денисенко та перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль.

«Збільшення потужностей, нарощення виробництва, ліквідація боргових зобов’язань, активне налагодження співпраці з сільгоспвиробниками області – ось тенденції роботи одного з потужних нині на Черкащині хлібоприймальних підприємств ДП «Златодар», – зазначив під час зустрічі Віталій Коваль. – Така системна діяльність сприяє суцільному розвитку промислової діяльності в регіоні».

Нагадаємо, вже з липня поточного року державні підприємства системи Держрезерву розпочнуть прийом зерна. Тому актуальним є перегляд тарифної політики, а також планів щодо освіження зерна Держрезерву. Учасники наради також розглянули особливості закупівлі зерна Державним резервом та готовність державних підприємств до зберігання. Окремим питанням  розглядався й поточний стан справ щодо створення ДП «Агрорезерв».

Довідково. ДП «Златодар» - одне з найстаріших підприємств Черкаського регіону та системи держрезерву України. Його історія починається у 1904 році. З січня 2001 року Золотоніський комбінат хлібопродуктів входить до системи Державного матеріального резерву України. В грудні 2003 року Золотоніський комбінат хлібопродуктів перейменовано в державне підприємство «Златодар», до складу якого увійшов Іваньківський цукровий завод потужністю 1500 тон переробки цукрових буряків за добу. На сьогоднішній день ДП «Златодар» – одне з найпотужніших підприємств системи Державного агентства резерву України. Територія комбінату – 27 га, зернова місткість – 97,4 тис. тон, в т.ч. елеватор – 33,1 тис. тон. До складу комбінату входить Пальмірське підзвітне хлібоприймальне підприємство з місткістю для зерна 36,5 тис. тон. Комбінат виконує весь комплекс операцій з зерном : його приймання від виробника, очищення від домішок з доведенням до відповідних кондицій, сушіння, зберігання та відвантаження споживачеві. Загальна потужність зерносушарок - 226 планових тон на годину. Наприкінці 2017 року підприємство запустило сонячну електростанцію загальною потужністю -  7,5 тис. кВт*год в місяць або майже 89 тис. кВт*год  електроенергії на рік.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ