Охоронець Тимошенко та активіст з Черкас "намайнили" землі на березі Дніпра

Охоронець Юлії Тимошенко та активіст-батьківщинівець з обойми мера Черкас отримали ласі земельні ділянки на узбережжі Дніпра.

Останнім часом в районі так званих «царських сіл» по узбережжю Дніпра в адміністративних межах села Свидівок на ще вільних від забудови землях почали з'являтися нові власники.

Останнім часом в районі так званих «царських сіл» по узбережжю Дніпра в адміністративних межах села Свидівок на ще вільних від забудови землях почали з'являтися нові власники. 

Мова йде про вулицю Дахнівська, яка відноситься до адміністративних меж Свидівоцької сільради, хоча фактично межує з мікрорайоном обласного центру «Дахнівка». Зокрема, на земельному масиві понад 10 га поряд із кооперативом ТОВ Свидівок-тур почали з'являтися земельні ділянки віддані в приватну власність під індивідуальне дачне будівництво. На кадастровій карті вже з'явилося два десятки ділянок площею від 8,6 до 10 соток. 

Аналіз даних кадастрової карти та державного реєстру нерухомості свідчить, що первинне право власності більшості ділянок набуто в 2015 році

Аналіз даних кадастрової карти та державного реєстру нерухомості свідчить, що первинне право власності більшості ділянок набуто в 2015 році. Окрім цього значна частина ділянок належать охоронцю та діючому помічнику на громадських засадах народного депутата Юлії ТимошенкоРусину Руслану Петровичу та місцевому громадському активісту Вадиму Андрійовичу Баранцову і їх родичам. 

Зокрема ділянки знаходяться у приватній власності охоронця Юлії Тимошенко та членів його родини, загалом 5 ділянок які записані на: 

Русин Руслан Петрович
Русин Оксана Петрівна
Русин Мирина Русланівна
Русина Людмила Петрівна
Русин Петро Петрович 

У власності місцевого громадського активіста Вадима Баранцова та членів його родини також 5 ділянок, записані на:

Баранцов Вадим Андрійович
Баранцова Алла Володимирівна
Баранцова Олена Вадимівна
Баранцова Лариса Інокентіївна
Баранцов Андрій Павлович 

Землі передані у приватну власність Свидівоцькою сільською радою. Як повідомив виданню Вадим Баранцов на цих землях буде розміщуватися обслуговуючий дачний кооператив. За його словами, землю вдалося отримати завдяки домовленостям з сільською владою, натомість засновники кооперативу надали фінансову допомогу на ремонт сільської школи в 2015 році (вартість соцугоди за словами директора склала 1,5 млн. грн.) 

Дійсно, мова йде про Дачний кооператив сьомий кілометр, його керівником згідно державного реєстру значиться Вадим Баранцов. Він також входить до складу його засновників разом з Русином Русланом Петровичем. Включені до складу засновників кооперативу і доньки обох чоловіків – Баранцова Олена Вадимівна та Русин Марина Русланівна.

Варто відзначити, що прокуратура вже декілька років судиться із користувачем сусіднього земельного масиву у 9,76 га ТОВ «Свидівок-Тур» за адресою вул. Дахнівська 85. Прокурори доводять, що дані землі відносяться до водного фонду та намагаються скасувати низку рішень сесій сільради та договорів на оренду та продаж цього масиву. Попри те, що земля надавалася ТОВ «Свидівок-Тур» для будівництва човнових причалів та бази відпочинку там виросли приватні будинки. Цілком очевидно, що така доля чекатиме і земельний масив поруч, про який ми ведемо мову, а кількість приватних ділянок на ньому під індивідуальне дачне будівництво з часом буде збільшуватися. Вартість сотки землі в цьому районі стартує від 5 тис. дол.

Нині масив на якому почали роздавати землі в приватну власність має такий природній вигляд та потребуватиме створення намиву. Наразі в судовому реєстрі ми не знайшли даних які б свідчили про зацікавленість органів прокуратури повернути дані землі громаді Свидівка.

Нині масив на якому почали роздавати землі в приватну власність має такий природній вигляд та потребуватиме створення намиву. Наразі в судовому реєстрі ми не знайшли даних які б свідчили про зацікавленість органів прокуратури повернути дані землі громаді Свидівка. 

Також Руслан Русин та Вадим Баранцов є співзасновниками громадської організації «Екологічно чиста країна». 

Русин Руслан Петрович відомий тим, що носив передачі Юлії Тимошенко під час її ув'язнення. Також він був помічником народних депутатів від ВО «Батьківщина» останніх чотирьох скликань. Нині він є помічником народного депутата і лідера ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко. 

Вадим Баранцов балотувався до Черкаської міської ради від ВО «Батьківщина» у 2015 році. Не так давно, саме за скаргою громадського активіста, міський голова Анатолій Бондаренко відстороняв від посади політично нелояльного депутата Сергія Очеретнього. Сам Анатолій Васильович до всього є головою обласної організації ВО «Батьківщина».

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ