В Черкасах навчатимуть на водіїв тролейбуса

На базі комунального підприємства «Черкасиелектротранс» з вересня поточного року розпочнеться професійне навчання зареєстрованих безробітних за професією «водій тролейбуса» з подальшим їх працевлаштуванням до роботодавця.

тролейбус у Черкасах

Питання щодо організації професійного навчання безробітних та співпраці на майбутнє із забезпечення кадрами підприємства, були обговорені під час робочої зустрічі директора Черкаського обласного центру зайнятості Григорія Дендемарченка з директором КП «Черкасиелектротранс» Петром Кучером та заступником директора Олексієм Вороною.

«Сучасний ринок праці перенасичений фахівцями особливо фінансової, юридичної сфери, натомість роботодавці потребують кваліфікованих працівників за робітничими професіями. Тому дієвим засобом прискорення працевлаштування наших клієнтів є організація професійного навчання безробітних. В багатьох випадках люди, які звертаються до служби, не можуть отримати роботу, оскільки їх професійні навички не відповідають вимогам роботодавця, або професія чи спеціальність не є затребуваною на ринку праці. У цьому випадку пропонуємо пройти професійне навчання, перенавчання або підвищити кваліфікацію», - наголосив в ході розмови керівник обласної служби зайнятості Григорій Дендемарченко. Він додав, що навчання здійснюється під конкретні замовлення роботодавців або за напрямками, які сприяють самозайнятості та веденню власного бізнесу.

Цього року професійне навчання проходили майже 5,2 тис. безробітних, а рівень  охоплення безробітних цією послугою становить – 13,8 %, що перевищує показник в цілому по Україні (12,8 %). Організація навчання під замовлення роботодавців дозволяє не лише забезпечити роботодавців працівниками необхідної кваліфікації, а й гарантує оперативне працевлаштування безробітним. Так з початку року 97,4 % безробітних одразу після його закінчення отримали роботу (в середньому по Україні цей показник становить 93,1 %).

Співпраця обласної служби зайнятості з підприємством у напрямку підбору робітничих кадрів шляхом організації професійного навчання водіїв тролейбуса розпочалася ще з 2005 року. Протягом 2005-2006 років для КП «Черкасиелектротранс» було організовано професійне навчання 32 безробітних за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Навчання проходило в Черкаському навчально-курсовому комбінаті. 

«Вже протягом 2016-2017 років у зв’язку з відновленням діяльності еклектричного транспорту в місті виникла потреба в кадрах за професією «водій тролейбуса». Черкаський міський центр зайнятості запропонував укомплектувати існуючі вакансії за рахунок безробітних. В результаті чого на базі Навчально-курсового комбінату «Київпастранс» (м. Київ) закінчили навчання і працевлаштовані на підприємство за набутою професією 12 осіб», - прокоментував директор КП «Черкасиелектротранс» Петро Кучер.

Також він відзначив, що у травні 2017 року підприємство отримало ліцензію на право здійснення професійно-технічної освіти за професією «водій тролейбуса».  Вже в грудні того ж року підприємство прийняло участь у відборі навчальних закладів і підприємств для організації професійного навчання безробітних. За рішенням комісії КП «Черкасиелектротранс» пройшло відбір на проведення такого навчання та проживання безробітних громадян під час учбового процесу.

Окрему увагу представників підприємства Григорій Дендемарченко звернув на впроваджені нові підходи в діяльності служби зайнятості – введення в експлуатацію нової веб-сторінки Черкаського обласного центру зайнятості «Єдине соціальне середовище зайнятості», на якій є можливість розміщувати відеорезюме, відеовакансії та презентації роботодавців, розповів про функціонування електронних кабінетів для клієнтів служби, запровадження профілювання зареєстрованих безробітних та соціальний супровід при працевлаштуванні і після працевлаштування за підходом кейс-менеджмент. 

Під час двостороннього діалогу сторони домовилися про проведення найближчим часом прес-туру на підприємстві із залученням провідних засобів масової інформації.

Довідково:

Одним із тих, хто перенавчився і вже cьогодні працює водієм тролейбуса в КП «Черкасиелектротранс» є колишній безробітній  черкащанин Олег Жалдак. «Мрія дитинства взяла верх, тому я вирішив змінити здобутий фах «кухара» на «водія тролейбуса». Навчання проходило в Києві, де столичні водії І класу розповідаючи теорію, надали можливість закріплювати нові знання на практиці. Я задоволений, що дізнався ряд різноманітних секретів з водіння, які допомагають мені вже сьогодні вправно керувати і впевнено відчувати себе під час перевезення пасажирів по місту», - розповів Олег.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ