Обласні депутати не підтримали своїм рішенням розвиток на Черкащині нових громад

Обласні депутати не підтримали своїм рішенням розвиток на Черкащині нових громад Депутатський корпус Черкаської обласної ради не підтримав зміни  до перспективного плану громад, позбавивши цим розвитку 24 нових ОТГ та масштабування ще  4 уже існуючих громад.

- Процес створення нових ОТГ передбачає включення їх до перспективного плану, який і затверджує обласна рада, - коментує Сергій Слинько, директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування (створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону). – Зміни до перспективного плану, який обласна рада розглядала сьогодні, стосувалися, в першу чергу, початку діяльності на Черкащині 24 нових громад та приєднання 8 сіл до ще 4 громад, уже існуючих – що, у підсумку, отримають більші можливості для свого розвитку. Громади пройшли до цього великий шлях   - у кожному із 86 населених пунктів утворених громад відбулося щонайменше по 2 масштабних громадських обговорення та 3 сесії місцевих рад. Наш Центр провів значну попередню роботу, допомігши громадам із попередніми розрахунками їх фінансової спроможності та перспектив кожної ОТГ. Всі депутати отримали повний комплект розрахунків по всіх громадах, передбачених перспективним поаном.

За даними Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування  доходи ОТГ, передбачені у проекті перспективного плану, зростають в середньому у 2,6 рази. Це відбувається за рахунок передачі додаткових доходів, а саме -  60 % ПДФО, освітньої та медичної субвенцій, базової дотації та інших доходів. А це в свою чергу реалізується вразі визнання спроможними громадами Кабміном, де рішення приймається на основі перспективного плану.

- Прикро, але депутати, що мають представляти спільні інтереси громад області, не дослухались до представників цих інтересів – сільських голів. Попри те, що в депутатському корпусі є політичні сили, які входять у парламентську більшість, і представляють позицію Президента, частина з них не проголосувала за реформу місцевого самоврядування, підтримка якої задекларована їх партією, - зазначив радник з питань децентралізації Черкаського ЦРМС Сергій Гончар. - Не підтримавши сьогодні процес створення нових громад на Черкащині, депутати Черкаської обласної ради позбавили їх можливості отримати бюджетну самостійність, державну підтримку та інші можливості для розвитку, які отримують створені ОТГ.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Села Левченкове і Тополі Драбівського району не один раз збирались і голосували за приєднання до Драбова, надіслали відмову за приєднання до Плешканів. Але в плані їх насильно, без врахування думки громади, приєднують до Плешканів і переводять у Золотоніський район. То про яке добровільне об'єднання може іти мова? Мабуть вирішують усе великі гроші земельних магнатів, які готують собі панські угіддя.
9 сентября 2018 22:15
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ