Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників

центр зайнятостіПротягом січня-серпня 2018 року роботодавці Черкаської області  проінформували центри зайнятості та філії ОЦЗ про наявність понад 29,1 тис. вакансій, що на 5,2% більше, ніж у січні-серпні  2017 року.

Про це повідомили у відділі статистики та прогнозування ОЦЗ.

За видами економічної діяльності:  33,9%  вакансій пропонується у сільському господарстві,  17,7% - на підприємствах та установах переробної промисловості,  14,4% - в оптовій та роздрібній торгівлі,  6% - у державному управлінні й обороні,    5% - в освіті.

За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування, на кваліфікованих робітників з інструментом, на представників найпростіших професій та на працівників сфери торгівлі та послуг.

У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників – це слюсарі-ремонтники, електрогазозварники, швачки, електромонтери,  водії, токарі тощо.

Також затребувані працівники сфери послуг (продавці, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, молодші медичні сестри, перукарі тощо).

 У сільськогосподарському секторі – трактористи, птахівники, робітники з обслуговування сільськогосподарського виробництва, птахівники.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи - бухгалтерів,  лікарів, вчителів, економістів, а також менеджерів.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники,вантажники, двірники та укладальники-пакувальники.

Станом на 1 вересня 2018 року у базі даних обласної служби зайнятості налічувалося  1509 вакансій. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 1186 пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Середній  розмір заробітної плати у вакансіях становив  понад 4,9 тис. грн. (на відповідну дату 2017 року – 4,3 тис.  грн.), у 76,9%  вакансій  розмір заробітної плати – вище мінімальної.

За професійними групами, середній розмір оплати праці у вакансіях для законодавців, вищих державних службовців, керівників становив понад 5,9 тис. грн., для кваліфікованих робітників з інструментом – 5,5 тис. грн., для робітників з обслуговування та експлуатації устаткування і машин – 5,6 тис. грн., для професіоналів – 5,1 тис. грн., для фахівців – 4,6 тис. грн., для технічних службовців – 4,2 тис. грн., для працівників сфери торгівлі та послуг 4,1 тис. грн., кваліфікованих працівників сільського господарства – 4,9 тис.грн, представників найпростіших професій розмір оплати праці становив 4,4 тис. гривень.

Найвищий розмір оплати праці станом на 1 вересня  пропонується у вакансіях для головного конструктора понад 18 тис. грн., головний технолог, лікар-інфекціоніст, лікар-терапевт, лікар-хірург, диригент, монтажник систем утеплення будівель по 15 тис. грн, інженер з автоматизованих систем керування виробництвом 14,7 тис. грн., інженер з експлуатації споруд та устаткування водопровідно-каналізаційного господарства 14 тис.грн.,  лісоруб - 13 тис.грн., головний інженер 12,2 тис. грн., апаратник змішування – 11,8 тис.грн., ткач  10,8 тис. грн., виконавець робіт, оператор вузлов'язальної машини по 10,5 тис. грн., інженер-механік груповий, правильник хутряних шкурок та скроїв виробів,  апаратник диспергування пігментів і барвників, апаратник підготовки сировини та відпускання напівфабрикатів і продукції, машиніст крана автомобільного по 10 тис. грн.

Станом на 1 вересня 2018 року кількість зареєстрованих безробітних становила 14,2 тис. осіб що на 4% менше, ніж станом на відповідну дату минулого року.

Всього протягом січня-серпня 2018 року послугами обласної служби зайнятості скористалися  39,7 тис. безробітних громадян. За видами економічної діяльності, серед безробітних, які мали професійний досвід,  30,1%  раніше працювало у  сільському, лісовому та рибному господарстві; 16,7% в оптовій та роздрібній торгівлі; 14,5%  у переробній промисловості.

За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин; працівники сфери торгівлі та послуг; працівники найпростіших професій; законодавці.

Станом на 1 вересня 2018 року на одну вакансію в середньому по Черкаській області претендувало 9 безробітних (станом на 1 вересня 2017 року – 12 осіб).

Найбільше претендентів на одне вільне робоче місце спостерігалося у фінансовій та страховій діяльності (54 особи), а найменше – в освіті (1 особа), взагалі відсутні вакансії для працівників  добувної промисловості і розроблення кар'єрів.

За професійними групами, найбільше претендентів на одну вакансію – серед кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (35 осіб), а найменше – серед професіоналів ( 4 особи).

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ