Черкащина нарешті перейшла до масового вирішення питання безпритульних тварин гуманними методами

Черкащина нарешті перейшла до масового вирішення питання безпритульних тварин гуманними методамиУ 13 із 20 районів Черкащини уже проводиться масова стерилізація та вакцинація проти сказу безпритульних тварин. Лише цієї осені, протягом кількох днів, у Городищі, Маньківці, Шполянській та Єрківській ОТГ стерилізували та вакцинували проти сказу 102 безпритульні тварини. Днями ці роботи продовжаться у Корсуні та Чигирині. Загалом, за 2 роки від часу прийняття на Черкащині  обласної Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, через її дію пройшло вже 1044 тварини – що упередило  появу на вулицях тисяч нових безпритульних тварин.

- Сьогодні гості нашого міста дивуються тому, що майже усі собаки, яких вони бачать на вулицях,  мають у вушках кліпси – мовляв, у нас тут майже Європа, - говорить заступник міського голови м. Звенигородка Сергій Щербина. – А ми за рік практично закрили проблему безпритульних тварин. Іноді «добрі люди» підкидають нових – але тепер набагато менше: бачать, що ми взяли під контроль це питання, бояться.

- Ми пішли на це, аби вирішити одне із найбільш актуальних питань, із яким звертаються мешканці, - додає міський голова м. Городище Володимир Мирошник. – стерилізували самок, що переважно і стають причинами зграй на вулицях міста і незадоволення людей.

- Два роки тому Черкащина – першою в Україні - прийняла і почала впроваджувати обласну Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами, що передбачає їх стерилізацію та вакцинацію проти сказу, - зазначає керівник Черкаського обласного благодійного фонду «Життя» (офіційний співвиконавець Програми) Оксана Савіцька. - Розпочавшись із безкоштовної роботи на Черкащині представників Міжнародної благодійної  організації  «Чотири лапи» (371 стерилізована тварина у Каневі, Золотоноші та Катеринополі), зараз програма активно впроваджується  уже у 13 районах області, у тому числі – в ОТГ.

- Ми виділили 20 тисяч гривень, що дозволило вакцинувати проти сказу та стерилізувати 31 тварину, - констатує голова Шполянської ОТГ Сергій Кравченко. – Як бачите, кошти невеликі, проте дають можливість запобігти значно більших витрат у майбутньому. На наступний рік ми продовжуватимемо працювати над проблемою безпритульних тварин. Робимо ще один крок до того, аби Шполянська громада, що у самому серці України – стала справді взірцем для наслідування у впровадженні кращих практик вирішення місцевих проблем.

Найбільше тварин – від початку дії Програми, за словами Оксани Савіцької, вакциновано та стерилізовано у Каневі (274),  Золотоноші  (180),  Смілі (160) та Звенигородці (153), де роботи проводяться протягом усього року. У більшості випадків, владі активно допомагають місцеві волонтери. Але головне – впровадження Програми змінює ставлення до безпритульних тварин у місцевих мешканців.

- Люди починають ставитися до тварин з більшою повагою, бачити у них  істот, про яких можна і треба турбуватися, - констатує голова Єрківської ОТГ Леонід Польовий. – У нас вакцинували проти сказу та стерилізували 46 тварин, і частину з них люди відразу забрали додому.

- Хоча ми і закладаємо до бюджету відповідні кошти, у  Золотоноші люди активно долучаються до допомоги безпритульним тваринам – у ветеринарних аптеках міста стоять скриньки для збору коштів, які витрачаємо на стерилізації та вакцинації, - констатує міський голова м. Золотоноша Віталій Войцехівський. – У школах стоять контейнери для збору пластикових пляшок (проект «Собачка з пляшки»), кошти від здачі яких також витрачаються на безпритульних тварин.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ