У Черкасах влаштували День кар’єри ЄС

У Черкасах влаштували День кар’єри ЄС23 травня в Черкаському державному технологічному університеті, вперше у Черкаському регіоні, в межах проекту  «Інформаційна підтримка молодіжних Мереж Європейського Союзу в Україні», пройшов День кар’єри Європейського Союзу.

– Коли ми говоримо слово кар’єра, ми маємо на увазі успішних наших випускників, тобто чим краще працевлаштований наш випускник, тим більше ми пишаємося і ним, і Черкаським державним технологічним університетом, у якому студент здобув необхідні знання та навички для успішної кар'єри,  – наголосив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор.

День кар’єри ЄС ставить за мету поширення інформації щодо шляхів професійного зростання та кар’єрних можливостей для молоді в Черкасах та Черкаській області в контексті європейської інтеграції України. Зокрема, ознайомлення молоді з можливостями працевлаштування на Черкащині на робочі місця з гідною заробітною платою та належними умовами праці; обговорення основних викликів, що існують сьогодні на ринку праці Черкащини та шляхів їх вирішення; визначення шляхів та способів співпраці влади, освіти, бізнесу, громадських організацій для досягнення європейських стандартів ринку праці та підготовки фахівців для потреб регіону.

– Спілкуючись з роботодавцями, ми постійно чуємо про дефіцит кадрів, зустрічаючись з абітурієнтами, ми чуємо про дефіцит якісних вакансій, що необхідно зробити щоб цей дисонанс виправити. Саме сьогоднішній захід робить внесок в те, щоб не було цієї дискомунікації, – запевнив перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації  Тарас Висоцький.

На Площі Знань ЧДТУ зібралися представники обласної та міської влади, обласного об’єднання організацій роботодавців, обласної профспілки, обласної та міської служб зайнятості, регіональної ради підприємців області, громадські організації, керівники навчальних закладів, зокрема й профтехосвіти, вишів, роботодавці, студенти, старшокласники та всі бажаючі ознайомитися із можливостями працевлаштування в регіоні.

– Черкаський державний технологічний університет взяв на себе велику місію давати путівку в майбутнє. Подібні заходи говорять про те, що ви не даремно обрали ЧДТУ і саме тут навчаєтеся. Я переконаний, що нинішній захід дасть нові можливості кожному роботодавцеві, студентам та абітурієнтам, – зазначив заступник міського голови Ігор Волошин.

Зі свого боку, голова Черкаського обласного об'єднання організацій роботодавців Борис Райков нагадав присутнім про минулорічний Форум майбутнього Черкащини, який започаткували заради збереження висококваліфікованих фахівців у Черкаській області.

– Сьогоднішній День кар’єри – це продовження тієї роботи, яку ми з вами розпочали рік тому під гаслом «Вчись, працюй, живи на Черкащині!», адже наша спільна задача – зробити так, аби спеціалісти, які закінчують наші виші, залишалися працювати в регіоні, – наголосив голова Черкаського обласного об'єднання організацій роботодавців Борис Райков.

На День кар’єри ЄС завітали до Черкаського державного технологічного університету і зарубіжні гості – делегація міжнародної компанії Aptiv Україна – найбільшого виробника автокомпонентів у світі: директор з питань розвитку виробництва компанії в Європі, Центральній Азії та Африці Луїс Фігуейредо, HR  керівник компанії у кластері Польща, Сербія, Україна  Барбара Берньєн та представник компанії  Aptiv Артур Херувімов. Сьогодні компанія Aptiv розглядає можливість розширення свого виробництва в місті Черкаси та планує створити близько двох тисяч нових робочих місць.

– Дуже щасливий і гордий сьогодні бути в Черкасах, у цьому прекрасному університеті, особливо на цій важливій події День кар'єри ЄС та Ярмарок  праці, –  не приховував емоцій директор з питань розвитку виробництва компанії в Європі, Центральній Азії та Африці Луїс Фігуейредо. – Компанія, яку я представляю, вже досить довго працює в Україні і має успішну історію. Наразі, ми досягли того етапу, коли можемо розширити своє виробництво, і тому ми приїхали в Черкаси.  

Завідувач кафедри фінансів факультету економіки та управління ЧДТУ Ірина Гончаренко зазначила, що такі проекти мають сенс та відкривають шлях до успішного майбутнього наших випускників. У свою чергу, координатор Інформаційного ресурсного центру ЄС в Черкаській області, професор кафедри фінансів Олена Березіна підкреслила, що європейський досвід відкриє нові можливості для нашої молоді.

На заході також була присутня делегація з Німеччини, яка перебуває в Черкаському державному технологічному університеті в межах програми «Meet Up! Німецько-українські зустрічі молоді». Ця програма фінансується фондом «Пам'ять, відповідальність, майбутнє» і у її межах ЧДТУ спільно з Технічним університетом Берліну реалізовує проект «Amusing Science», що орієнтований на популяризацію науки, особливо серед молодого покоління.

Після церемонії офіційного відкриття на Площі Знань ЧДТУ учасники заходу мали чудову можливість взяли участь у ярмарку вакансій, поспілкувалися з представниками Європейських програм для молоді, представниками бізнесу, провідних компаній, оглянути експозиції роботодавців, дізнатися про сучасні можливості підприємців Черкащини. На локаціях Черкаського державного технологічного університету всі бажаючі могли ознайомитись із перспективами і здобутками факультетів, кафедр та окремих спеціальностей ЧДТУ, дізнатися умови вступу на відповідні спеціальності та напрямки підготовки, поспілкуватися зі студентами та викладачами у неформальній атмосфері. Відтак, гості події дізнавалися про світові/європейські тренди в питаннях розвитку професійних та гнучких компетентностей; про те, як задовольнити попит роботодавців у кваліфікованих кадрах; можливості навчання та стажування, отримували поради від професіоналів щодо працевлаштування, написання резюме, проходження співбесід, можливостей перетворення власних ідей у StartUp, а також мали змогу одразу взяти участь у співбесідах із представниками комерційних компаній та державних підприємств.

Водночас у конференц-залі ЧДТУ проходила панельна дискусія «Найкращі професії сьогодення: чому варто інвестувати час зараз», у якій взяли участь експерти: представники влади, профспілок, служби зайнятості, державних та приватних українських і зарубіжних підприємств, представники навчальних закладів, керівники проектів та студенти. Під час цікавої панельної дискусії говорили про те, як підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом впливає на розвиток економіки регіону, які компетентності, знання та навички необхідні молодій людині для професійного розвитку, і які основні з цих компетенцій є в Україні та у Черкаському регіоні. Також приділили увагу питанню, як навчальні заклади встигають за новими потребами ринку праці, як можуть освітні установи допомогти у набутті необхідних компетентностей, про роль мереж ЄС в інформуванні молоді щодо освітніх та професійних можливостей та, звичайно ж, обговорили ситуацію на ринку праці в Черкаській області. Кожен виступ під час панельної дискусії спонукав до живого обговорення, щирого висловлення думок, надання пропозицій та пошуку шляхів вирішення нагальних питань.

Крім цього, протягом Дня кар'єри ЄС в ЧДТУ функціонував дискусійний майданчик «Диджіталізація в моїй професії: нові перспективи чи проблеми на ринку праці майбутнього?» від проекту «німецько-українські зустрічі молоді «MEETUP!» та проходили тренінги:  «Програма Еразмус+: особливості подачі документів та участі», «Самопрезентація за європейськими стандартами: резюме, співбесіда, відео резюме, інтерв’ю», «Робота твоєї мрії: мотивація та визначення напряму діяльності», під час яких всі охочі могли удосконалити свої вміння і навички, поділитися своїм досвідом та здобути новий.  

Варто нагадати, що День кар'єри ЄС у Черкасах пройшов за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації; Черкаської обласної ради; Черкаської міської ради; Черкаського обласного центру зайнятості; Черкаського міського центру зайнятості; Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців; Федерації професійних спілок Черкаської області; Черкаської торгово-промислової палати; Управління Північного офісу Державної аудиторської служби в Черкаській області; Головного управління Державної фіскальної служби в Черкаській області; Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй з досягнення Цілей сталого розвитку; Національного Еразмус-офісу в Україні; Черкаського центру розвитку місцевого самоврядування.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ