Як поразки приводять до успіху

Невдача – це не перше, що приходить на розум, коли ви думаєте про успіх. Але це життєво важлива частина просування вашої кар'єри, і те, що кожен має прийняти. Незалежно від того, чи вас звільнили з роботи, або, можливо, ви прийняли погане бізнес рішення, невдача не повинна ставити хрест на вашій кар'єрі.

Невдача – це не перше, що приходить на розум, коли ви думаєте про успіх. Але це життєво важлива частина просування вашої кар'єри, і те, що кожен має прийняти. Незалежно від того, чи вас звільнили з роботи, або, можливо, ви прийняли погане бізнес рішення, невдача не повинна ставити хрест на вашій кар'єрі.

Photo by: Pixabay; License: Public Domain

Звільнення

Джон Тарнофф провів десять років у Голлівуді як агент, продюсер та в ролі виконавчого керівництва. За свою 35-річну кар'єру в індустрії розваг і технологій він був звільнений з семи робочих місць. Перший раз, коли Тарнофф був звільнений, він знав, що прийде щось велике. Йому було 30 і він працював у виробництві для студій MGM. Прийшов Новий керівник, і Тарнофф більше не був необхідний. Тарнофф знайшов нову роботу приблизно через місяць. І він продовжував працювати в галузі, незважаючи на те, що звільнявся ще шість разів. Тарнофф говорить, що потік робітників є поширеним явищем у його галузі. «Люди звільняються в індустрії розваг більш високими темпами, коли вони знаходяться на позиціях, що підлягають волатильності на ринку - змінюються смаки глядачів, час – все це, дух часу постійно змінюється».

Він навчився швидко оговтуватися після кожного звільнення. «Вчіться на цьому. Все в порядку. Ти виживеш. Звільнення не смертельне. Ви вивчите багато уроків, і будете більш цінним професіоналом через невдачі та уроки, які ви дізналися», - переконаний він. Одна річ, яку Тарнофф зрозумів, полягала в тому, що не його резюме допомогло йому отримати роботу - це його зусилля в мережі. «Ви завжди повинні бути в мережі», - говорить він. «Я ніколи не використовував своє резюме, щоб отримати роботу. Частіше за все, коли я відправляв резюме, воно просто залежувалось там. Ніхто насправді не хотів на нього дивитися». Він також зрозумів, що в той час як деякі люди будуть проводити всю свою кар'єру з однією або двома компаніями або в межах однієї галузі, це не був його шлях.

Він взяв перерву в Голлівуді, щоб почати інтернет-стартап в 1996 році. Він тепер кар'єрний тренер для бебі-бумерів, що шукають нові можливості для кар'єрного росту, і нещодавно написав книгу про те, що він називає «Boomer Reinvention: Як створити свою кар'єру мрії коли тобі за 50».

Відмови

Відмови

Photo by: unknown; License: CC0 Public Domain

Томер Лондон потерпів багато поразок, перш ніж став співзасновником компанії Gusto, компанії, за займається виплатою зарплат, інших виплат та людськими ресурсами в Сан-Франциско, яка тепер обслуговує більше 60 000 підприємств.

Зростаючи в Ізраїлі, Лондон почав кодувати ще будучи підлітком. Його план полягав у тому, щоб приєднатися до технологічного підрозділу в ізраїльській армії, в яку він вступив у віці 18 років, тому він вчився важко, готуючись до тестів для трьох різних підрозділів. Він провалив кожен екзамен.

«Це був, мабуть, найжорсткіший провал для мене. Це було дуже рано, і я подумав, що це означатиме, що я не зможу потрапити в технології, а я завжди знав, що хочу це зробити», - пригадує він. Замість цього він приєднався до бойової частини у повітряних силах, де провів три роки. Це виявилося хорошим кроком. «Озираючись назад, я відчуваю, що деякі з моїх найкращих друзів - це люди, яких я зустрічав на службі».

Пізніше він заснував технологічну компанію під назвою Vizmo, яка побудувала технологію call-центру. Але ця компанія закрилася протягом декількох років після того, як не змогла отримати очікуваного великого клієнта і закінчилися гроші.

Після того, як Vizmo провалилась, він подав заявку на роботу в Google, але його не запросили на другу співбесіду. Проте Лондон називає відмову Google «найщасливішим листом відмови, який він коли-небудь отримував». Після того, як він не був запрошений на співбесіду, він вирішив вступити до Стенфорда, де зустрівся зі двома іншими засновниками Gusto.

Травми

баскетбол

Photo by: Airman 1st Class Kerelin Molina; License: Public Domain

Фокус, зосередженість і бажання постійно вдосконалюватися: зростаючи в Парижі, Каліду Соу мав всі можливості стати професійним баскетболістом. На жаль, травма перешкодила йому пройти професійну спортивну кар'єру, але, як і деякі інші помітні гравці перед ним, він зміг перенести ці ключові атрибути на іншу конкурентну арену: покерний стіл.

Каліду починав грати вдома з друзями. Саме там запалювалася його пристрасть до гри, і з його агресивним стилем і талантом читання гравців, Калідо незабаром зробив собі ім'я на турнірі. Потім, наприкінці 2017 року, відбувся прорив: турнірні перемоги в турнірі PokerStars Championship Prague Main Event та PokerStars Festival London, принісши Калідо сумісний призовий фонд у розмірі близько мільйона доларів. Останній титул також дав йому Platinum Pass, який відправив Каліду на чемпіонат PokerStars Players NL NL Hold'em 2019 на Багамах, де він виграв готівку ще в трьох подіях.

Провали в бізнесі

У 2015 році основоположники бренду Richer Poorer, Морс і Полінг, отримали заявку від Shoes.com на придбання їх компанії за $12 мільйонів. Компанія швидко зростала і прагнула побудувати сильну цифрову присутність, тому угода мала сенс. Менш ніж через рік після покупки, засновники почули чутки, що компанія Shoes.com мала фінансові проблеми. Морс та Полінг не хотіли, щоб їх затягло в ту ж саму яму. Пара, разом з двома членами правління, викупила компанію назад за 8 мільйонів доларів у 2016 році.

«Урок, який ми вивчили, полягає в тому, що якщо все здається занадто гарним, щоб бути правдою, як правило, так і є», - сказав Морс. «Ніхто не знає вашого бізнесу краще за вас».

Отож, неважливо які невдачі та поразки можуть трапитися на шляху до успіху, головне – не здаватися і завжди дивитися вперед.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ