На Черкащині обговорили успіхи громад та подальший розвиток реформи

На Черкащині обговорили успіхи громад та подальший розвиток реформиПро досягнення децентралізації у регіоні йшлося 27 лютого  під час Дня відкритих дверей у Черкаському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою».

Як підкреслив керівник Східного регіонального хабу Програми «U-LEAD з Європою» Денис Ткачов, дії Програми спрямовано на підвищення потенціалу громад, зміну їх підходів до управління, посилення можливостей та появу нових здатностей розвинути громаду. І наразі Програма націлена на експертну підтримку громад: консультування, навчання, допомога у пошуках нових можливостей для розвитку.  

За словами керівника Черкаського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Сергія Слинька, громади Черкащини – це десятки успішно реалізованих щороку проектів. Чимало з них – такі як «Сонячне дерево» у Білозірській громаді, фітнес-бібліотека у Моринській, чи дитячий музичний парк у Кам’янській – роблять громади Черкащини унікальними на рівні країни.

Є більш локальні, але разом з тим, також показові проекти. Завдяки співпраці з Програмою «U-LEAD з Європою» та стейкхолдерами у Білозірській ОТГ на території опорного навчального закладу «Білозірська ЗОШ І-ІІІ ступенів» споруджено сучасну велопарковку, створено віддалене робоче місце адміністратора  ЦНАП у смт.Ірдинь та громада увійшла до пілотного проекту Мінсоцполітики із впровадження в ОТГ моделі адміністрування надання соціальних послуг із соціальної підтримки населення. 23 об’єднані територіальні громади Черкащини підписали рамкову угоду про співробітництво з  реалізації проекту з облаштування систем відеоспостереження на території кожної громади.

Укладено 25 договорів міжмуніципального співробітництва між громадами, що дозволяють їм спільно реалізовувати масштабні проєкти та мати більші можливості. У більш ніж 5 громадах почали діяти механізми «громадського бюджету».

- Ми надаємо системну підтримку громадам, і націлені на те, щоб таких успіхів ставало  все більше, - констатував Сергій Слинько. – Протягом 2 років дії Програми «U-LEAD з Європою» для громад Черкащини було проведено понад 800 заходів, у яких взяли участь майже 13000 учасників із різних ОТГ регіону.

Громадам було надано 550 виїзних консультацій, що допомогли їм вирішити проблемні питання на шляху свого розвитку. Було проведено 2 форуми, 7 навчальних поїздок інших громад до наших для отримання корисного досвіду, та 23 поїздки наших громад у інші регіони. Для громад Черкащини нами створено біля 25 Стратегій розвитку, що дають їм можливість створити успішну громаду. Сім громад Черкащини отримали інвестиційні паспорти, що допоможуть громадам успішно залучати інвестиції для свого розвитку.

***

Для довідки: Черкаський регіональний офіс ULEAD з Європою / ULEAD with Europe створено за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою». Це - Програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ