Як грамотно поводитись із фінансами, громади навчають онлайн

Як грамотно поводитись із фінансами, громади навчають онлайнЯк виплачувати зарплату працівникам громади під час карантину? Як скоротити першочергові витрати громади? Про це та багато іншого громади Черкащини дізнаються під час онлайн-консультацій з Черкаським регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою».

- Попри карантин, ми продовжуємо працювати для громад у дистанційному режимі, надаючи консультації онлайн та по телефону. І, саме у зв’язку із запровадженням карантину, у громад виникає багато питань, - констатує радник з питань муніципальних фінансів та управління Черкаського РО Микола Гулько. – Зокрема, з останнього – ми провели для Іваньківської ОТГ  онлайн-консультацію щодо заходів для мінімізації втрат доходів громади, скорочення непершочергових витрат у зв‘язку із змінами в податковий кодекс щодо карантину, ознайомивши із необхідними знаннями щодо розроблення дієвих заходів з економії коштів і недопущення втрат бюджету, та збільшення дохідної частини місцевого бюджету й економії коштів на непершочергові видатки в умовах останньої зміни до Податкового кодексу України. А для Бузівської ОТГ надали онлайн консультацію на щодо особливостей виплат  зарплати педагогам під час карантину.

27 березня  експерт  з питань регіонального розвитку Програми "ULEAD з Європою"  Григорий Перерва провів онлайн-семінар про підготовку проектів на отримання інфраструктурної субвенції для ОТГ, де взяли участь 24 представники громад. Захід  надав громадам вичерпну інформацію про підготовку та оцінку проектних ідей для отримання інфраструктурної субвенції. Крім представників ОТГ, у заході взяли участь фахівці ОДА. Це дозволило обмінятися додатковою інформацію і узгодити питання, пов’язані зі співпрацею між ОДА і ОТГ в рамках реалізації проекту.

Як зазначила одна із його учасниць, начальник відділу соціально-економічного розвитку, торгівлі та інвестицій виконавчого комітету Моринської ОТГ  Корсунь-Шевченківського району  Вікторія Циганенко, "онлайн-навчання є дуже актуальним в період карантину. Звичайно ж, це не замінить "живу" комунікацію. І все ж, під час онлайн-семінару, нам  вдалося здобути необхідні вміння, знання та навички для роботи з інфраструктурними проектами, розглянути типові помилки та кращі практики - і отримати відповіді на  актуальні для нас питання".

Отримати фахову консультацію громади   можуть звернувшись за наступними контактами:  

✅ радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Черкаського РО Програми «U-LEAD з Європою» Юлія Поліщук (0976559393, yuliia.polishchuk@giz.de)

✅ радник з питань муніципальних фінансів та управління Черкаського РО Програми «U-LEAD з Європою» Микола Гулько (0673956995, 0637888414, nykola.hulko@giz.de)

✅ експерт  з питань регіонального розвитку Програми "ULEAD з Європою"  Григорій Перерва  (0503849381, Hrihoriy.pererva@gmail.com)

 ***Довідково: Черкаський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» створено за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою». Програма спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ