На Корсунщині відновлюють дороги між селами

Велике будівництво доріг продовжують в області. У Корсунь-Шевченківському районі «кладуть» кілометри доріг в селах у межах поточного середнього ремонту та проводять ямковий ремонт.

Велике будівництво доріг продовжують в області. У Корсунь-Шевченківському районі «кладуть» кілометри доріг в селах у межах поточного середнього ремонту та проводять ямковий ремонт. Проінспектував хід робіт у ході робочого візиту до району перший заступник очільника області Дмитро Ляшов.

Так, близько двох кілометрів нового асфальтного покриття ділянками у 550 та 1450 метрів проклали на дорозі О-240921 Корсунь-Шевченківський – Квітки. На цій дорозі для відновлення обрали найпоруйнованіші ділянки. Найближчим часом їх приведуть до належного стану: встановлять знаки, нанесуть розмітку. Крім того, підрядник проводить експлуатаційне утримання цієї дороги.

Майже півтора кілометри нового асфальту в межах поточного середнього ремонту влаштують на дорозі О-240928 Стеблів – Заріччя – Богуслав. Тут також відновлять дві ділянки у 750 та 550 метрів, а між ними проведуть ямковий ремонт.

– Зараз починаємо перевіряти ремонтні роботи, які стартували на Черкащині, – каже Дмитро Ляшов. – У переліку до ремонту маємо близько 60 об’єктів, тобто 2-3 на один район. Всі їх проінспектуємо у ході ремонтів. Наразі оглянув стан виконання робіт на Корсунщині. Загалом стан доріг у цьому районі чи не найкращий по області. Наразі тут виконуються роботи у Квітковому вартістю в понад 7,7 млн грн та від Стебліва до Богуслава на більш ніж 5,3 млн грн.

Велике будівництво — проект, початок реалізації якого президент України Володимир Зеленський анонсував з 1 березня 2020-го року, активно впроваджується на Корсунщині. Наразі завдяки сприянню голови Черкаської ОДА Романа Боднара та за підтримки народного депутата Андрія Стріхарського в районі тривають ремонтні роботи на дорогах загального користування місцевого значення.

Голова Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації Микола Березовий тримає руку на пульсі виконання та якості робіт, особисто відвідуючи місця ремонту доріг.

— Думаю, багато жителів району, яким доводиться добиратися у справах чи то до міста, чи в інше село, з нетерпінням очікували ремонту доріг. Адже стан, в якому вони перебували, задовільним назвати не можна було, — зауважує Микола Березовий. — Зараз, завдяки покращенню дорожнього покриття, скоротиться час, який люди витрачають у дорозі. Окрім цього, великим плюсом є те, що «швидка допомога» зможе швидше дістатися до пацієнта.

асфальтування дороги

Відповідно до розпорядження Черкаської ОДА, до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, які будуть фінансуватись у 2020 році, внесені наступні автомобільні дороги Корсунщини: Сухини − Сегединці – Петрики та Лука – Сахнівка, на яких передбачено проведення капітального ремонту; поточний середній ремонт заплановано на автошляхах Корсунь-Шевченківський – Квітки, Стеблів − Заріччя – Богуслав, міст на автошляху Стеблів − Заріччя – Богуслав.

Так, в с. Нехворощі було улаштовано вирівнюючий шар на площі 2400 м кв. та виконано ямковий ремонт на 316 м кв., проведено планування узбіч. На автомобільній дорозі Корсунь-Шевченківський — Квітки проведено фрезерування зруйнованих ділянок покриття під вирівнюючий шар та ямковий ремонт на площі 2500 м кв.

Також голова Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації погодив перелік доріг, ремонт яких заплановано виконати в липні: Карашина-Вільхівчик-Черепин; (Т-24-03 Орадівка-Христинівка-Жашків-Корсунь-Шевченківський-Мошни) - Переможинці-Селище; Заріччя-Сидорівка-кордон Київської області-Киданівка; Завадівка; Сухини-Сегединці-Петрики; Селище-Гута Селицька; Нехворощ; Корсунь-Шевченківський – Квітки.

Загалом, загальна протяжність доріг загального користування місцевого значення, які мають бути відремонтовані у нашому районі, становить 264,80 км. На що з державного бюджету передбачено 17 млн 37 тис. грн.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  3. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  4. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  7. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  8. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  9. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  10. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ