У Степанецькому ліцеї на Канівщині встановили відеоспостереження, яке є не в кожній міській школі

Система спостереження та власний охоронець – так розпочинає новий навчальний рік одна зі шкіл Степанецької громади. Три роки тому, коли села тільки об’єдналися у громаду, у їх школах проводився лише поточний ремонт – звичайне літнє підфарбовування класів та коридорів. Відколи перейшли на утримання громади, усі заклади змінилися просто фундаментально.

У Степанецькому ліцеї на Канівщині

– З моменту створення громади у всіх наших закладах було проведено низку поточних та капітальних ремонтів, – розповідає т.в.о. керівника відділу освіти, молоді та спорту Степанецької сільської ради Оксана Метелиця. – Нині у всіх закладах діють автономні котельні (на альтернативному паливі), замінено на енергозберігаючі старі дерев’яні вікна, всюди облаштовано внутрішні туалети.

Сьогодні ми активно готуємось до нового навчального року і майже усюди тривають ремонти. Наразі триває капітальний ремонт даху – із заміною покриття на сучасний і металопрофіль – у Степанецькому ліцеї. Зроблено капітальний ремонт котельні, капітальний ремонт спортзалу та першого поверху ліцею – і наразі уже виготовлено проект на ремонт наступного року другого поверху. Нині у ліцей закуповують нове обладнання, на якому готуватимуть шкільні обіди – а раніше тут уже проведено капітальний ремонт. Так само відремонтовано і їдальню, для якої закупили нові зручні меблі. Облаштувавши біля ліцею міні-футбольне поле зі штучним покриттям (чи не найкраще в області), перейшли до благоустрою шкільного двору – всюди покладено плитку, квітнуть троянди. Днями почнеться ремонт шкільних ганків та огорожі. Зроблено ремонт харчоблоку і у Мартинівському ліцеї – а сьогодні тут саме триває капітальний ремонт їдальні. У Степанецький та Мартинівський ліцеї уже закуплено стильні парти, на черзі – придбання сучасних меблів у їдальню. Цього року зроблено також поточний ремонт групових кімнат та харчоблоку у дитсадку «Білочка». У харчоблоку встановили нові кухонні мийки, систему вимушеної подачі повітря, виклали кахлями стіни та підлогу. Торік громада придбала для дитсадка яскраві шафки та м’які меблі, цьогоріч – комфортні дитячі ліжечка.

– Наша громада кілька років вкладає кошти у ремонт та оновлення шкіл і дитсадків, приміщення яких не ремонтувались з минулого століття, – констатує голова Степанецької ОТГ Олександр Яременко. – Більшість робіт фінансує громада – і, оскільки більшість ремонтів виконує створене нами комунальне підприємство «СТЕП-АГРОБУД», ми економимо кошти бюджету.

Крім забезпечення поточних потреб освіти і дошкілля, ми приділяємо велику увагу реалізації проектів, що сприяють всебічному розвитку наших дітей. Зокрема, це «Степ-Хаб», відкритий у Степанецькому ліцеї та громадська майстерня, яку ми незабаром тут відкриємо. Цей проект нам також вдалося реалізувати за підтримки Благодійного фонду «Урожай-громаді». У ній будуть верстати, швейні машинки, 3D-принтер – і свої двері ця унікальна майстерня відкриє не лише для дітей, але й для мешканців всієї громади.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ