Сучасна кухня: яка вона

Кухонна зона завжди виконувала багато функцій – це і приготування їжі, сімейний відпочинок, прийом гостей. Тому кухня  завжди повинна бути територією комфорту, тобто великою, світлою, просторою, зручною для роботи і спілкування. Але доволі часто люди стикаються з проблемою обмеження вільного простору, тому наразі в інтер'єрах житлових приміщень переважають відкриті простори – студії.

Кухонна зона

Подібне рішення оправдано. Але в будь-якому випадку вибір меблів і їхнього стилю має вирішальне значення. Дизайнерський проєкт кухні переслідує одну мету – зробити життя мешканців комфортним. Створення сучасного дизайну меблів вищого ґатунку – це інтеграція кухонного обладнання і меблів. Вибраний матеріал меблів, колір, оздоблення, зручне розміщення кухонних аксесуарів  − все повинно гармоніювати. Основний шлях до  такого результату - кухні на замовлення у Києві. Дивіться переваги такого замовлення на сайті українського виробника «Мебель GREEN».

Проєктування кухні: головні напрямки на 2020-2021 рік

Стиль життя сучасної людини все більше тяжіє до правильного і здорового режиму дня і харчування, чому приділяється чимало сил і часу. Тому, і дизайн інтер'єру кухні будь –то класичний, хай-тек, мінімалізм, прованс, лофт цілком повинен цьому відповідати і враховувати всі потреби, починаючи зі меблевого гарнітуру, smart кухонних приладів, закінчуючи обробкою. Важливо пам'ятати, що дизайнерські меблі  - це:

  • максимальна функціональність,  місткість, зручність;
  • перевага натуральних матеріалів, екологічність;
  • внесення гармонії в загальну атмосферу житла.

В кухонній моді цього року переважає мінімалізм, і головним трендом є кухні світлих відтінків без яскравих акцентів.  У дизайні маленької кухні краще підібрати лаконічні  меблі-трансформер. Мода також передбачає відмову від типово кухонних поверхонь на кшталт кахельного фартуха або білих глянцевих фасадів на користь дерева, натурального каменю і таких матеріалів, які можна побачити у вітальні чи коридорі.  Відзначається великий попит на вбудовані шкафи, непомітні аксесуари, надійно заховані прилади, як от робочі поверхні, що маскуються з допомогою розсувних стільниць. Бажано, щоб гарнітур і техніка максимально мімікрували під інтер'єр інших житлових зон. Також користуються популярністю розумні меблі і техніка: наприклад автоматизована витяжка, що реагує на інтенсивність запахів, раковина з подрібнювачем відходів, органайзер сипучих продуктів. Більшість виробників передбачають стелажі з можливістю встановити на полицях «теплицю» для пророщування пшениці і ароматних трав.

Проєктування кухні

Детальніше про матеріали

Зазвичай корпус навісної і підлогової шафи виготовляють  із ДСП, ЛДСП задню стінку роблять із ДВП. ДСП  - це стружка не дуже цінних порід дерев. До неї додається синтетична смола, і сировина пресується з використанням високих температур. Для виготовлення ДВП теж використовують гарячий прес, але в основу сировини входить деревна стружка, пил, синтетичні полімери, парафін. ДВП міцніше за ДСП, тому й ставлять її на задню стінку гарнітура. Ламіновану ДСП для каркасів використовують  майже всі виробники кухонь. Вона  відрізняється хорошою щільністю матеріалу, якістю плівки, надійністю закриття крайок.

Фасад – це своєрідне обличчя кухні, тому часто  наперед встановлюють гарний, натуральний і  екологічний масив дерева твердих порід.  Найкращим матеріалом традиційно вважається дуб, ясень, бук. Дизайнери кухонь рекомендують поєднувати дерево з бетоном, а метал - з мармуром, міксують кілька порід каменю в одному гарнітурі. Але такий матеріал занадто дорогий.

Найпопулярнішим матеріалом на ринку для фасадів, як вважають фахівці, є МДФ. Співвідношення якості, практичності та  ціни стовідсоткове. Ця плита теж виготовляється методом гарячого пресування, але тирса береться більш дрібніша, ніж у ДСП. Кухні із МДФ  не такі примхливі у догляді та і коштують дешевше натурального масиву. Вони міцніше за ДСП і  екологічніше, ніж ЛДСП. Фасади з МДФ бувають ламіновані, шпоновані, фарбовані. Вибір за вами.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Чудова інформація, тепер точно буду купувати кухню на замовлення в https://anlimebli.kiev.ua/
4 марта 2024 14:28
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ