Середня і вища європейська освіта для українців

Освіта за кордоном для українців нині асоціюється не тільки із здобуттям атестату чи диплому європейського зразка, але із прийняттям європейських цінностей і стандартів якісного життя.  Освіту різного рівня пропонують українцям майже всі країни Європи, які приєдналися до Болонського процесу, що характеризується активним формуванням спільного освітнього простору та розробкою єдиних критеріїв і стандартів, методів оцінки якості в освітній  сфері. Болонська декларація створила умови для забезпечення високої якості освіти на всіх її рівнях. Тому наразі, згідно із  даними ЮНЕСКО, у Європі вчиться близько 40 тисяч українців, зокрема − у Чехословаччині, Польщі, Чехії, Італії, Франції, Германії. Для українських дітей і молоді доступна безкоштовна середня і вища освіта у цих країнах.

Освіта за кордоном для українців

Адаптувавшись до іноземного оточення, звикнувши до звичаїв європейців, і головне – вивчивши мову і здобувши Атестат про повну загальну середню освіту, українська дитина отримує перепустку без обмежень до будь-якого державного чи приватного вищого закладу освіти за кордоном! Тому доволі вигідним є варіант навчання у Польщі після 9 класу та вище перерахованих країнах Європи.

В Україні є багато освітніх компаній, зокрема Studix.eu, які нададуть об’єктивну інформацію щодо цього, швидко, із гарантією оптимального результату вирішать всі організаційні питання влаштування дитини на навчання за кордон.

Рівні освіти за кордоном

Українським дітям після закінчення 9-го класу надається можливість навчатися в закордонних коледжах і ліцеях. Ліцей представляє собою заклад загальної середньої освіти. У ньому кожен іноземний учень вивчає шкільні предмети і за бажанням може вибирати певну професійну спеціалізацію. Коледжі, крім вивчення загальноосвітніх предметів, в обов’язковому порядку надають профільну освіту. У технікумах освітньою програмою  також передбачена практика за фахом на підприємстві Із 2020 року, наприклад у Польщі, українські школярі в ліцеї повинні навчатися – 4 роки, а в технікумі – 5. Також у цій країні можна за три роки здобути професію у заводовій школі ( про це на сайті компанії «Studix»).

Переваги здобуття середньої освіти очевидні:

  • отримання визнаного у багатьох країнах атестату європейського зразка;
  • досконале вивчення іноземної мови;
  • оптимальне поєднання навчальних занять із практичними заняттями;
  • значний особистісний розвиток дитини;
  • забезпечення гарантійного вступу до ВНЗ.

Вища освіта у Європі представлена трьома рівнями: бакалаврат, магістратура, аспірантура. Перший освітній рівень можна пройти за 4-6 років і продовжити навчання в магістратурі протягом 2-2,5 років, або влаштуватись на роботу.  В аспірантуру йдуть навчатись люди із вищою університетською освітою  для отримання наукового звання «Доктор філософії». Зазвичай такі люди присвячують своє життя науці і працюють на керівних посадах з високим рівнем оплати праці.

У закордонних університетах

У закордонних університетах, на відміну від української системи ВНЗ, багато уваги приділяється самостійному опануванню фахом, а заняття відзначаються практичною спрямованістю. Кожний студент уміє критично мислити, висувати і відстоювати власні ідеї, а не чужі. Тому професійний рівень випускника європейського ВНЗ надзвичайно високий і вони затребувані у багатьох країнах світу.  Оскільки  кожна європейська країна  займає у рейтингу надання якісних освітніх послуг найкращу позицію: у Чехії, Германії  добре працюють у підготовці медичних працівників, інформаційних технологій; Німеччина готує прекрасних екологів, архітекторів, а Італія та Франція – дизайнерів, інженерів, то саме  спеціалістів із цих фахових напрямків і вибирають відомі компанії.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Цей сайт для студентів https://bookyourstudy.ru/ - сервіс вибору та бронювання освіти за кордоном та в Білорусі. Ви зможете вибрати навчання та отримати консультації експертів у сфері освіти. Команда безкоштовно допоможе по телефону, Skype або онлайн чату зробити правильний вибір та оформити документи. Наявність міжнародних акредитацій підтверджує високий рівень послуг. Ви отримаєте нижчі ціни на навчання за кордоном, тому що тепер зможете бронювати програми через сайт безпосередньо у навчальних закладах без посередників.
12 мая 2022 10:59
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  2. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  3. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  4. На Черкащині секретар ВЛК сплатить штраф в 10 разів більше, отриманого хабаря
  5. Більше сотні черкащан задекларували доходи у понад мільйон гривень у 2023 році
  6. Юний шахіст із Черкас виборов право представляти Україну на чемпіонаті Європи
  7. Черкащан попереджають про можливе підтоплення територій поблизу Дніпра
  8. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  9. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  10. Рейтинги игровых веб-казино: как попадают в число лучших?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ