Вчителька із Черкащини увійшла в число учасників проекту Football for everyone

45 вчителів фізичного виховання та тренерів з усієї України стали учасниками Football for everyone — проекту для вчителів/ок фізичного виховання та тренерів/ок, який покликаний боротися з гомофобією, трансфобією та дискримінацією через спорт та футбол, зокрема. Проєкт реалізовував Klitschko Foundation в межах місяця Football v Homophobia Month of Action, який ініційований організаціями Fare Network і Football v Homophobia.

Football for everyone

Вчителька Анжеліка Галат, яка працює у Золотоніській спеціалізованій школі №2 інформаційних технологій, стала однією із учасників проєкту.

На проєкті протягом 9 днів учасники прослухали 4 лекції від спікерів:

«Гомофобія та трансфобія як соціальне явище» від Михайлини Скорик, журналістки та авторки онлайн-курсу «Як писати про ЛГБТ: курс для журналістів»;

«Гендерна рівність» від Катерини Макаревської, спортивної журналістки журналу «Гендер в деталях»;

«Sport Media LGBT+ та інклюзивні тренерські методики» від Лоу Енглфілд, директорки Football v Homophobia ( на англійській мові з перекладом);

«Боротьба з гомофобією та трансфобією» від Марії Гречаник, практикуючого психолога ГО «Київ Прайд».

Також учасники мали зустріч в онлайн-форматі зі спортсменками аматорського жіночого футбольного клубу «NRG» — Інною Дідич та Марією Гончарук.

А ще взяли участь у 3-ох заняттях, на яких вирішували практичні кейси пов’язані із дискримінацією на основі гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації, обговорювали ситуації з власного досвіду, виконували вправи на тему «мова ворожнечі».

Після навчальної частини проєкту кожен учасник реалізував свій власний локальний проєкт — це тренінги, які учасники та учасниці провели для своїх учнів та учениць в онлайн- чи офлайн-форматі (в залежності від епідеміологічної ситуації в регіоні).

Анжеліка Галат якості власного локального проєкту реалізувала тренінг для своїх учнів та учениць. Під час проєкту вони обговорили теми дискримінації за різними ознаками, зокрема і у спорті.

Про свою участь у проєкті Анжеліка Галат каже: «Я вважаю, що тема дискримінації у наш час є досить актуальною та важливою. Вона зачіпає тисячі людей кожного дня і її досить важко розпізнати. Тому потрібно над цією темою працювати і доносити до дітей інформацію, що ми всі народжуємося вільними і рівними у своїй гідності та правах.Саме тому я подалась на проєкт — аби отримати актуальну інформацію про тему дискримінації. Проєкт проводився у дистанційному форматі, що не є для мене новим і незвичним, адже за час пандемії ми всі звикли сидіти за ноутбуками чи смартфонами. Учасники були активними у виконанні різних завдань. Спікери на найвищому рівні розкрили перед нами теми, які є досить актуальними та важливими у нашому середовищі. Кожна лекція, кожне практичне заняття несло за собою якісь нові теми, нові враження та нові знання. Після завершення навчальної частини проєкту, я реалізувала власний проєкт — для учнів 9 класу провела тренінг на тему гендерної рівності у спорті. Сподіваюсь, що ті знання, які отримали мої вихованці, допоможуть розширити їхній світогляд».

Для довідки:

Klitschko Foundation — благодійна організація, що розвиває громадянське суспільство в Україні. Через неформальну освіту підлітки і молодь опановують навички XXI століття, впроваджують здоровий спосіб життя, стають екологічно свідомими, вчаться проєктного підходу у житті, навчанні та у майбутній професії. Випускники проєктів організовують освітні заходи для однолітків та колег, таким чином стають амбасадорами змін у своїх громадах.

Football v Homophobia — це міжнародна ініціатива, яка створена для боротьби з дискримінацією за ознакою гендерної ідентичності та проявів сексуальної орієнтації на всіх рівнях футболу.

Fare Network — організація, що складається з мережі НУО, спортивних клубів та груп вболівальників, спрямована на боротьбу з усіма формами дискримінації на всіх рівнях спорту, виступаючи проти расизму, гомофобії, ультраправого націоналізму та дискримінації людей з інвалідністю.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ