У Лисянській громаді оновлять амбулаторію

У Лисянській громаді оновлять амбулаторіюНезабаром починається капітальний ремонт Почапинської амбулаторії, оновлення якої було предметом гарячих дискусій: у рамках державної програми її планували побудувати наново,  але кошти пролежали без руху 2 роки. Зрештою, доцільнішим визнали капітальний ремонт існуючої амбулаторії вартістю 2 мільйони гривень з співфінансуванням з районного бюджету 200 тисяч гривень. І вже найближчим часом у Почапинцях розпочнуться ремонтні роботи.

- А днями ми отримали також новий автомобіль, що стане суттєвою підмогою у роботі нашої первинної ланки медицини, що охоплює відразу 4 громади, - констатує

керівник КП "Лисянський центр первинної медико-санітарної допомоги" Тетяна Коптєва. – Капітальний ремонт передбачає оновлення приміщення і всередині, і зовні – і біля тисячі мешканців громади, яких обслуговує амбулаторія, отримуватимуть медичні послуги у кращих умовах.

За словами лікаря, для медицини Лисянщини  досить гостро стоїть проблема фінансування, оскільки наразі громади  виділяють кошти «уривками», на кілька місяців – а дехто з сусідніх громад взагалі навіть не закладав потрібної суми до бюджету. Тож сьогодні Лисянський ЦПМСД шукає виходи, як утримати від руйнування мережу із 5 амбулаторій та 31 ФАПу, що діють у Лисянській та сусідніх Бужанській, Виноградській, Водяницькій громадах.

- На останній сесії Лисянської селищної ради депутати прийняли звернення до сусідніх  громад – щодо неухильного і своєчасного виконання своїх фінансових зобов’язань, - зазначає депутат Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець. – Це стосується не лише медицини, але й утримання об’єктів соціальної інфраструктури на території Лисянської громади, які надають послуги для мешканців сусідніх громад. Або нам доведеться оптимізувати штати  музичної школи, центру соціальних послуг,  а іншим громадам – відкривати окремо такі послуги для своїх людей.

Забезпечення роботи районної лікарні (нині прийнята на баланс Лисянської громади) і раніше було непростим – навіть утримання, не кажучи вже про її розвиток, придбання нового обладнання.  Цей багаторічний шлях занепаду може обернутися тим, що рано чи пізно, після чергової акредитації лікарні, вона може  припинити свою діяльність через невідповідність стандартам.  Крім того, недофінансування  лікарні обертається її боргами за енергоносії, і так далі  -   одна проблема починає переростати у  купу інших. Тож Лисянська громада прийняла звернення до інших громад, аби вони почали виходити у своїх рішеннях із наявної потреби медичного обслуговування своїх людей, а не із того ресурсу, який у них є у наявності. 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Бездепозитные бонусы от веб-казино: виды и нюансы получения
  2. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  3. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  4. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  5. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  8. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  9. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  10. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ