Дія City допоможе зменшити податкове навантаження у 5 разів

Податкова система в рамках спеціального правового режиму Дія City зменшить податкове навантаження у 5 разів, якщо оплачувати податки "у білу", порівняно з чинним оподаткуванням. Тобто в Україні будуть створені найкращі податкові умови для ведення ІТ-бізнесу.

інтернет

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр-Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на прес-конференції, присвяченій презентації доопрацьованого основного законопроекту про Дія City №4303.

За його словами, сьогодні в багатьох країнах з'являються нові можливості для розвитку ІТ-бізнесу. Натомість Україна, яка має величезний потенціал, залишається осторонь цих процесів. У країні катастрофічно не вистачає продуктових компаній, а українські стартапи віддають перевагу іншим юрисдикціям.

“Ми хочемо, щоб Україну знали як країну з найкращою податковою системою, як країну стартапів та великих продуктових компаній, як державу, де легко вести бізнес. Нам потрібно, щоб в Україні з’явилась велика кількість продуктових компаній, щоб ІТ-спеціалісти могли більше заробляти. Дія City — унікальна можливість для нашої країни це забезпечити. Водночас ми будемо підтримувати ту систему, яка зараз працює, ми виступимо її адвокатами”, - підкреслив очільник Мінцифри.

Концепція також враховує усі можливі правові запобіжники, щоб захистити бізнес та стимулювати надходження інвестицій в Україну. Михайло Федоров впевнений, що це дозволить зробити Україну помітним високотехнологічним гравцем на світовій мапі.

Народний депутат, голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія також вважає, що Дія City допоможе створити в Україні умови для розвитку продуктових компаній.

“Сьогодні не усім підходять наявні в Україні умови, світові компанії також не можуть зайти, вони не вірять чинній системі. Тому вирішено створити фактично віртуальну зону, яка розповсюджуватиметься на всю країну. Участь у ній буде добровільна”, - наголосив народний депутат.

Він також запевнив, що зробить все можливе, щоб законопроект №5054 щодо визначення поняття трудових відносин та ознак їх наявності, проти якого виступає ІТ-індустрія, не було прийнято.

Заступник Міністр цифрової трансформації Олександр Борняков зі свого боку додав, що Мінцифри не буде регулятором Дія City. Законодавством будуть визначені чіткі критерії вступу у спецрежим, які не допускатимуть дискреції. Він також підкреслив, що резидентство у Дія City буде абсолютно добровільним.

“Ми пишаємось історією успіху українців, але в нас немає історії успіху українських високотехнологічних компаній. Дія Сity - це спосіб створити такі умови, щоб ці компанії вибирали Україну”, - додав він.

Заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації Єгор Чернєв зупинився на деталях доопрацьованого базового законопроекту про Дія City №4303. Він повідомив, що документ враховує більшість побажань ІТ-індустрії та найкращі положення альтернативних проектів закону №4303-1 та №4303-2.

Співголова ІТ-комітету Європейської Бізнес Асоціації Валерій Красовський наголосив, що в процесі розробки законодавчої бази Дія City вдалось узгодити багато питань завдяки плідному та постійному діалогу. Зокрема, скасовано обов'язковість створення Організації резидентів з обов'язковими внесками, передбачено прозорий вхід, погоджено критерії резидентства та автоматичну перевірку, погоджено мінімально можливий обсяг регуляторних та контрольних повноважень Мінцифри.

Засновник і CEO компанії Ajax Systems Олександр Конотопський під час прес-конференції зазначив, що Україні вкрай необхідно запровадити особливі податкові умови для ІТ-компаній, оскільки чинні - неконкурентні.

“Наприклад, сьогодні експорт України становить близько 50 млрд доларів, а обсяг продажу наушників Airpods —в межах 15 млрд доларів. Потрібно створити талановитим людям умови, щоб вони створювали цінності, інших варіантів немає”, - зазначив він, додавши, що саме Дія City формує конкурентноздатну юрисдикцію.

Голова EPAM Україна Юрій Антонюк вважає Дія City найкращим результатом співпраці держави та ІТ-галузі і висловив думку, що багато його колег підтримують цю концепцію.

“Я впевнений, що разом ми створимо найкращі умови і будемо гармонійно розвивати і наявні сервісні напрями, і продуктові компанії, стартапи і хайтек, для того, щоб підтвердити, що Україна — найкращий хаб і концентрація талантів”, — наголосив він.

Нагадаємо, Дія City — це спеціальний правовий режим для ІТ-галузі, який передбачає комплекс стимулів для розвитку України як високотехнологічної цифрової держави.

Невдовзі буде проведена розширена презентація Дія City для представників ІТ-індустрії.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ