Михайло Федоров на Генасамблеї ООН: Наша мета – створити цифрову державу, де кожен громадянин отримає рівні можливості

Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України виступив на Генасамблеї ООН та взяв участь у тематичній дискусії високого рівня на тему “Підходи усього суспільства до припинення розриву в цифровій сфері”. Він розповів про те, що Мінцифри працює не лише над розвитком онлайн-сервісів, а й над забезпеченням рівного доступу до технологій для всіх українців.

цифрова держава Україна Дія

Наша мета – щоб цифрові можливості були максимально доступними для всіх груп населення, зокрема людей з інвалідністю, людей старшого віку, молоді, молодих батьків.

Цифровізація є пріоритетом Уряду для нашої країни у всіх сферах. Наша ціль – створити успішну цифрову державу, в якій кожен громадянин України отримає рівні можливості. Ми провели комплексне дослідження щодо феномену цифрового розриву. Результати показали, що брак доступу до цифрових технологій та відсутність базових цифрових навичок є ключовими факторами поглиблення цифрового розриву”, – заявив Михайло Федоров.

Він відзначив, що серед основних кроків до розв'язання цієї проблеми – забезпечення доступу до швидкісного інтернету. Ми створюємо цифрові сервіси для українців, але нам також потрібно зробити так, щоб ними могли користуватися по всій країні. Ось, чому однією з наших цілей є забезпечення доступу до швидкісного інтернету для 95% громадян.

Крім того, важливим є розвиток цифрових навичок серед населення — для цього ми запустили проект Дія.Цифрова освіта. Тут доступні понад 50 освітніх серіалів. На сьогодні 53% українців не володіють базовими цифровими навичками. Саме тому важливо виправляти цю ситуацію.

Іншим важливим пріоритетом Мінцифри є розробка Стратегії з питання цифрової безбар’єрності. Ми хочемо створити безбар’єрний простір для кожного та подолати цифровий розрив. Це і люди старшого віку, люди з інвалідністю, люди, що живуть за межею бідності; молодь, що проживає на тимчасово окупованих територіях; етнічні меншини та інші.

Представники урядів Фінляндії, Бразилії, Казахстану, Індії тощо також взяли участь у панелі. Поділилися досвідом своїх країн щодо подолання цифрового розриву серед населення відповідно до Цілей сталого розвитку. Загалом було проведено три панельні дискусії та пленарне засідання високого рівня, у яких взяли участь представники держав-членів ООН, експерти у сфері технологій та телекомунікацій і громадянського суспільства.

Михайло Федоров під час виступу також наголосив на важливості співпраці країн для ефективного спільного розв'язання цієї проблеми: “Сподіваюсь, що сьогодні країни зможуть знайти спільні точки для співпраці та кооперації, щоб розробити нові ефективні інструменти для припинення розриву в цифровій сфері. Україна зі свого боку робить все для того, щоб подолати цифровий розрив та забезпечити рівний доступ до технологій для всіх громадян”.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ