Мінцифри та Укроборонпром розвиватимуть сферу штучного інтелекту в Україні

Міністерство цифрової трансформації України та Державний концерн «Укроборонпром» підписали меморандум про наміри щодо консолідації зусиль для розвитку цифрової економіки, цифрових інновацій, зокрема сфери технологій штучного інтелекту.

розвиватимуть сферу штучного інтелекту

Відповідний Меморандум підписали Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та генеральний директор «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

«Штучний інтелект (АІ) стає однією з ключових трансформаційних технологій економіки, оборони, державного управління. Успіх України багато в чому залежить від її здатності використовувати та примножувати наявний потенціал у сфері штучного інтелекту. Саме тому ми в Мінцифри створюємо для цього необхідні умови. Уряд вже прийняв нашу Концепцію розвитку штучного інтелекту та затвердив план її реалізації. Тепер разом з «Укроборонпромом» будемо впроваджувати AI в оборонній сфері», – зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв сказав, що впровадження технологій штучного інтелекту в оборонній сфері є важливою складовою реформи усього ОПК та Укроборонпрому зокрема. «Оборонні відомства провідних країн також вивчають можливості застосування алгоритмів ШІ в оборонній сфері, виходячи з дуже успішних результатів, отриманих у цивільній області такими компаніями, як Google, Apple або Facebook. Це не просто тренд, це виклик часу і необхідність. Сьогодні ці технології цікаві оборонці як з точки зору захисту власного кіберпростору, так і з точки зору інноваційних розробок та створення зброї і техніки нового надсучасного зразка. Йдеться, зокрема, про безпілотні системи, справжній потенціал яких охоплює всі середовища бою, – землю, море, повітря та космос. Це дасть нам можливість перемагати у війнах майбутнього».

Меморандумом передбачається співпраця за такими напрямами:

розвиток штучного інтелекту в сферах національної безпеки та оборони;

створення науково-дослідних проєктів у галузі штучного інтелекту в сфері національної безпеки (акселератори R&D, навчальні програми тощо).

Нагадаємо, у 2020 році Уряд прийняв Концепцію розвитку штучного інтелекту в Україні, яка розроблена Мінцифри та Комітетом з питань розвитку сфери штучного інтелекту. Концепція спрямована на визначення пріоритетних напрямів і основних завдань розвитку технологій АІ та їх інтеграцію в економічно важливі сектори держави.

Відповідно до Oxford Government AI Readiness Index 2020, Україна є лідером за кількістю компаній-розробників технологій штучного інтелекту у Східній Європі. Ухвалення Концепції, плану дій та утворення Комітету виводить Україну на новий рівень розвитку цифрової держави, економіки й інформаційного суспільства та безпосередньо вплинуть на глобальну конкурентоспроможність України.

Фото alternativescience.net

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ