Уряди України та США домовилися про посилення комерційного співробітництва

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки щодо комерційного співробітництва. Від України документ підписав Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко, від Сполучених Штатів Америки - Міністр торгівлі США Джина Раймондо.

Від України документ підписав Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко, від Сполучених Штатів Америки - Міністр торгівлі США Джина Раймондо

У Меморандумі учасники зафіксували наміри зміцнювати комерційні зв'язки між країнами з метою сприяння процвітанню, безпеці та зростанню. Передбачено просування комерційної участі американських компаній в українській економіці, а також просуванні комерційної участі українських компаній в економіку США. Також учасники мають допоміжні цілі, пов'язані з розробкою та реалізацією комерційних проектів та державних закупівель як в Україні, так і в США.

«Хотів би зазначити, що сьогоднішній Меморандум стане надійним підґрунтям для реалізації проектів у зазначених сферах, враховуючи підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством економіки України та Експортно-імпортним банком Сполучених Штатів. Вже впродовж найближчих місяців очікуємо формування пакету проектів з основних та пріоритетних напрямків - з декарбонізації, модернізації енергетики, розвитку мереж передачі, інфраструктури», - зазначив під час підписання Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Олексій Любченко.

У ході обміну думками сторони підтвердили рішучу налаштованість щодо подальшої взаємодії очолюваних відомств з питань розширення взаємної присутності національних експортерів на ринках обох країн, поглиблення торговельних та інвестиційних відносин.

Підписання Меморандуму закладає надійний фундамент для започаткування довгострокової українсько-американської комерційної співпраці у таких сферах, як енергетика, інфраструктура, цифрова економіка, оборонні технології та технології цивільного захисту, технології митного і прикордонного контролю, кібербезпека, медичне обладнання та технології; фармацевтичні препарати тощо. Сторони домовилися, що цей перелік не є остаточним та може розширюватися у разі потреби.

Також сторони зафіксували у документі намір розширювати співробітництво у сфері української приватизації, державних закупівель, у тому числі шляхом надання американським компаніям своєчасної та точної інформації. Зокрема, буде розглянута можливість проведення виставок та інформаційних заходів та заходів з обміну досвідом з інженерно-технічної підтримки комерційних проектів і державних закупівель в Україні та США.

Крім того, Перший віце-прем’єр-міністр України повідомив про законодавчі ініціативи з підтримки інвестицій. Зокрема, про Закон України «Про Державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні», який передбачає підтримку як вітчизняних, так і іноземних інвесторів, які реалізують значні проекти та створюють нові робочі місця.

«Питання активізації залучення інвестицій в економіку України є одним із найважливіших. Надходження інвестицій, у тому числі іноземних, є вагомим фактором визнання стабільного розвитку економіки, підтвердженням готовності інвесторів працювати в Україні та співпрацювати з її Урядом. Також вже затверджено перелік пріоритетних для держави інвестиційних проектів на період до 2023 року, з яких 40% - масштабні проекти в галузі інфраструктури та транспорту», - зазначив Олексій Любченко.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ