Фонд Держмолодьжитло відібрав чергові 300 сімей-учасників проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб»

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву провів третій етап відбору учасників проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». За його результатами 300 переможців матимуть змогу отримати житлові кредити на вигідних умовах. Про це повідомила заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

Житлові приміщення

«Забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб залишається одним із найбільш актуальних питань в Україні. Доступне житло – це найефективніший спосіб розв’язання цієї проблеми. Держмолодьжитло вчергове демонструє прозорий доступ громадян до одержання державної підтримки на придбання житла», – зауважила заступник Міністра.

Зазначимо, учасників проекту визначали методом випадкового вибору за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення (сервіс RandomPicker.com), запропонованого Імплементаційним консультантом (IPC GmbH), погодженого KfW і такого, що відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних.

Для забезпечення контролю і прозорості процедура відбору здійснювалась за участю представників Мінреінтеграції, Імплементаційного консультанта і Держмолодьжитла. Процес відбору транслювався онлайн.

Проект реалізується у межах Угоди про фінансове співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина. Для його фінансування Уряд Німеччини через банк KfW надав грант у розмірі 25,5 млн євро, з яких Держмолодьжитло вже отримав перший транш у розмірі 5 млн євро.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зазначив, що забезпечення житлом залишається одним з найгостріших соціальних питань в Україні та особливо актуальним для внутрішньо переміщених осіб.

Довідково

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву заснований Кабінетом Міністрів України. Міністерство розвитку громад та територій є уповноваженим органом управління Фонду.

Кредитну програму «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» реалізовують спільно Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Кредитна Установа для Відбудови KfW, Франкфурт-на-Майні та Держмолодьжитло. Отримувачем коштів є Мінреінтеграції, виконавцем проекту – Держмолодьжитло.

За умовами програми, кредити ВПО надаватимуть на термін до 20 років під 3 відсотки річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ