У Черкасах переглянули вартість проїзду в транспорті

Ціна за квиток у черкаських тролейбусах зросте до 7 гривень, у маршрутках – до 9 гривень.

виконавчий комітет Черкаської міської ради

Учора, 9 лютого, виконавчий комітет Черкаської міської ради затвердив нові тарифи за проїзд у громадському транспорті. Рішення про їхнє встановлення вступить у силу наступного дня після публікації ухваленого документа в засобах масової інформації. Поки ж пасажирів перевозитимуть за старою ціною.

Як розповіла директорка департаменту економіки та розвитку Ірина Удод, перед розглядом питання про вартість проїзду відбулася процедура регуляторного акту, як цього вимагає закон.

– Розрахунки стосовно ціни за проїзд надали перевізники, з якими укладені договори, та наше комунальне підприємство, – пояснила вона. – Зміна тарифу пов’язана із підвищенням розміру мінімальної заробітної плати, здорожчанням пального та запчастин.

Упродовж останнього року, як інформують у департаменті економіки та розвитку, зросла важлива більшість складових вартості квитка як для маршрутних автобусів, так і для тролейбусів.

Для прикладу, ціна дизельного палива здорожчала до 32 гривень за один літр із 25,24, стисненого газу метану до 45 гривень за метр кубічний із 12,10, вартість шин – до трьох або ж чотирьох тисяч гривень, ще до 6 700 із 6 000 гривень підвищилася мінімальна заробітна плата.

Разом із тим, у діючому на сьогодні тарифі за проїзд у тролейбусах вартість електроенергії врахована в розмірі 3,08 грн. за 1 кВт. Нині ж вона зросла до 66 % і складає 5,112 грн.

Більше того, у нових тарифах передбачили витрати на впровадження й обслуговування системи автоматизованого обліку пасажирів та застосування електронного квитка.

Під час обговорення нової ціни за проїзд у громадському транспорті представники виконавчого комітету звернули увагу й на якість послуг, які отримують у підсумку пасажири.

Перший заступник міського голови Сергій Тищенко доручив департаменту житлово-комунального комплексу провести презентацію про стан пасажирського транспорту в Черкасах та обговорити її в форматі «круглого столу».

– Дійсно, економічна ситуація складна і для бізнесу нині нелегкі часи, проте люди повинні користуватись якісними перевезеннями, тим паче в разі підвищення цін, – прокоментував посадовець.

– Так, у нас є питання до перевізників, але незважаючи на це, вони забезпечують перевезення пасажирів у Черкасах. Це нелегкий хліб, ми всі живемо в одному суспільстві й бачимо цей ріст цін, – додала заступниця міського голови Анастасія Чубіна. – Але наскільки виправданим є різке здорожчання квитка, відразу на три гривні, в такій складній економічній ситуації для всіх людей.

Відтак, Анастасія Чубіна запропонувала компромісне рішення про підвищення ціни за квиток у маршрутках до 9 гривень, а не 10, як передбачалося проектом, та до 7 замість 8 гривень – у тролейбусах.

– Минулого року ми вже піднімали тариф до 7 гривень. Тепер громада справедливо запитує, що ж змінилося з того часу, як покращилася якість обслуговування? Зараз люди теж хочуть знати, чи поліпшиться якість послуг після чергового здорожчання, – зауважила заступниця міського голови Марина Гаркава та звернула увагу перевізників на доступність транспорту для малорухливих категорій населення.

Про те, коли в черкаських маршрутках і тролейбусах застосовуватимуть новий тариф, – буде повідомлено додатково.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Шановна директорка Ірина. Мінімальна з/п в 6700 планується в кінці 2022 року яку ви вже врахували з 02.2022. Хороша економіка
10 февраля 2022 10:29
  • Сабатин Олег Володимирович
З якого перепугу ростуть ціни на ДЕРЖАВНІ НЕДРА які по конституції належать НАРОДУ ДЕРЖАВИ УКРАЇНИ, а не корпораціям які зареєствовані в американских реєстрах, які ви продавали за копійки?????????
28 февраля 2022 15:00
Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ