Відділ Держземагентства у Катеринопільському районі відзвітував про роботу у 2014 році

Відділ Держземагентства у Катеринопільському районі Черкаської області є територіальним органом Державного агентства земельних ресурсів України. Відділ підпорядкований Держземагентсву України таГоловному управлінню Держземагентства у Черкаській області.

Голова Катеринопільської районної державної адміністрації координує діяльність Відділу і сприяє йому у виконані покладених на нього завдань.

Відділ Держземагентства у Катеринопільському районі Черкаської області діє відповідно до Положення про Відділ Держземагентства у Катеринопільському районі Черкаської області, яке затверджене наказом Держземагентства України від 05.09.2012 № 417(із змінами).

До складу Відділу Держземагентства у Катеринопільському районі Черкаської області входить: сектор державного земельного кадастру; сектор землеустрою та ринку земель; головний спеціаліст-юрисконсульт; головний спеціаліст – бухгалтер; головний спеціаліст з інформаційних технологій та захисту інформації; провідний спеціаліст з питань кадрової роботи та державної служби.

Керівництво Відділом Держземагентства у Катеринопільському районі Черкаської області здійснюється начальником та заступником.

В приміщенні Відділу розміщено інформаційні стенди, на яких висвітлено актуальні питання земельного законодавства та інформацію про роботу відділів та державних кадастрових реєстраторів Відділу.

У повному обсязі було забезпечено організацію подання посадовими особами Відділу Держземагентства уКатеринопільському районі Черкаської області декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік за формою, що передбачена Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції».

За звітний період, з метою надання практичної допомоги і роз’яснення населенню земельного законодавства проводиться особистий прийом громадян керівництвом Відділу, з початку року безпосередньо було прийнято 113 громадян, з них прийнято 66 громадян в сільській місцевості.

Серед питань, які порушуються на особистих прийомах, більшу частину складають питання з приводу надання допомоги у вирішенні спірних питань щодо права власності на земельні ділянки та питання надання допомоги в оформленні права власності (оренди) на земельні ділянки, основними з них є недостатня обізнаність громадян із законами, неврегульованість окремих питань чинним законодавством.

За звітний період спеціалістами відділу та реєстраторами на яких покладені обов’язки державних кадастрових реєстраторів було прийнято та опрацьовано 2722 заяви громадян та юридичних осіб з питань надання адміністративних послуг, з них:

- 1005 щодо реєстрації земельних ділянок;

- 802 щодо видачі витягів з Державного земельного кадастру;

- 306 щодо видачі витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки;

- 367 щодо видачі довідки про кількісні характеристики земельної ділянки, розподілення земель між власниками і користувачами (за даними державної статистичної звітності форма 6-зем);

- 242 щодо видачі висновку про погодження документації із землеустрою.

Протягом року постійно здійснювалась організація проведення, надання інформацій та звітів:

- щодо наявності та використання земель державної власності на загальну площу 10750га, в тому числі сільськогосподарського призначення сільськогосподарських угідь 9 996 га, з них ріллі - 7 387га. Передано на умовах оренди земель державної власності загальною площею 7 448,4001га (що становить 74,5 відсотка від загальної площі сільськогосподарських угідь), укладено 134 договори оренди землі;

- щодо укладання між сільськогосподарськими товаровиробниками та власниками земельних паїв договорів оренди землі в кількості 9 437 на загальну площу 29 344,22га з нарахуванням орендної плати на суму 34 833,12 тис.грн. та виплатою орендної плати орендодавцям на кінець року на 99 відсотки;

- щодо проведення інвентаризації земель населених пунктів із загальної площі 9 489,9149га, проведена інвентаризація на площу 4047,0999га в межах населених пунктів, що становить 42,6%. За межами населених пунктів на землі несільськогосподарського призначення загальною площею 6823,4015 проведена інвентаризація на площу 3759,0280 га, що становить 55,1%. Розроблена документацію із землеустрою щодо інвентаризації земель Вікнинської сільської ради: на площу 318,10га с.Вікнине та на площу 146,3га с.Грушківка, яка затверджена у червні місяці;

- щодо встановлення та зміна межі населених пунктів району:

- Розсохуватською сільською радою виготовлено проект землеустрою встановленню та зміні меж с.Розсохуватка на площу 316,0230га,яка затверджена сесією районної ради у листопаді місяці;

- щодо об’єктів природно-заповідного фонду з встановлення меж в натурі (на місцевості): Мокрокалигірською сільською радою виготовлено проект із землеустрою щодо встановлення меж в натурі (на місцевості) об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення гідрологічного заказника «Олійниківка» на площу 1,9001га та розроблено проект із землеустрою з організації та встановлення меж території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк» на площу 6,9060га;

- щодо надходження та використання коштів, які поступили по втратах сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва на загальну суму – 57 901,178 грн., які залишаються невикористаними (Катеринопільська селищна рада – 1 548,00грн.; Мокрокалигірська сільська рада – 6 471,60грн.; Гуляйпільська сільська рада - 18982,60грн.; Катеринопільська районна рада – 30 899,58грн.).

Постійно на протязі року відділ відповідно до компетенції виконував Укази, доручення Президента України, постанови Кабінету Міністрів України, закони України, доручення: голови обласної та районної державних адміністрацій, районної ради, Держземагентства України та Головного управління Держземагентства у Черкаській області та ін.

Протягом 2014 року відділом розглянуто 18 звернень громадян, 2 - безпосередньо від громадян, 4- з Головного управління Держземагентства у Черкаській області, 11- з райдержадміністрації, 1- з Прокуратури Катеринопільського району. З початку року до відділу надійшло 4 колективних звернень. Всі звернення розглянуті в установлений законодавством термін та надані письмові відповіді.

У зверненнях громадян актуальними залишаються питання , що стосуються роз’яснень норм чинного земельного законодавства – 13 звернень (81 відсоток), вирішення земельних спорів -3 (19 відсотків).

Також відділом Держземагентства у Катеринопільському районі розглянуто 6 звернень від юридичних осіб, 4 – з райдержадміністрації , 1 – від правоохоронних органів ,1 – безпосередньо від юридичної особи. Звернення надходили з питань вирішення земельних спорів, порушення права постійного землекористування та відновлення меж земельної ділянки фермерського господарства. Про результати розгляду звернень проінформовано райдержадміністрацію, заявника та Прокуратуру району , надані обґрунтовані відповіді в межах компетенції з дотриманням термінів їх розгляду.

За згаданий період Відділ Держземагентства у Катеринопільському районі Черкаської області прийнято участь у розгляді 5 судових справах, які розглядались у Катеринопільському районному суді Черкаської області.

Щодо стану проведення повторної нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів, то варто зазначити, що в 2014 році підлягає оновленню нормативно-грошова оцінка земель населеного пункту с.Стійково Стійківської сільської ради,технічна документація з нормативної грошової оцінки розроблена та затверджена у грудні місяці на сесії Стійківської сільської ради.

Протягом поточного 2014 року органами місцевого самоврядування та виконавчої влади Катеринопільського району було продано продаж права оренди на земельні ділянки через земельні торги :

- несільськогосподарського призначення, землі комунальної власності загальною площею 0,7254га (три ділянки), річною орендною платою 8,21771тис.грн.;

- сільськогосподарського призначення, землі комунальної власності загальною площею 15,6732га (чотири ділянки), річної орендної плати кожної земельної ділянки становить 4896,00 грн.

На нарадах, семінарах та відповідно навчального плану підвищення кваліфікації працівників Відділу Держземагентства у Катеринопільському районі Черкаської області на 2014 рік здійснювалось вивчення та обговорення питань стосовно виконання законодавства про державну службу, засади запобігання та протидії корупції, а також реалізації заходів щодо запобігання корупційним проявам та реагування на них, стану роботи зі скаргами та повідомленнями громадян у цій сфері та дотримання антикорупційного законодавства, забезпечення дотримання Загальних правил поведінки державних службовців.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ