У Гомельську область Білорусі вивезено 2,5 тисяч трупів, продовжують прибувати сотні поранених російських військових

До шпиталів Гомельської області Білорусі продовжують надходити сотні поранених російських військових, які брали участь у збройному вторгненні на територію України, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

До шпиталів Гомельської області Білорусі продовжують надходити сотні поранених російських військових

Як розповіли кореспондентам Радіо Свобода місцеві жителі, їх привозять з України як по суші, так і вертольотами до білоруської Наровлі, потім везуть у Мозир та Гомель, а трупи – поїздами та літаками до Росії.

«Ми були з побутовою раною у мозирському шпиталі. Там стільки поранених росіян лежить просто жах. Жахливо понівечені. Неможливо слухати їхні стогін на всю лікарню», – повідомило Білоруській службі Радіо Свобода джерело у Гомельській області.

«Лише у неділю в Мозирі здійснили операції приблизно сотні росіян. Вже у понеділок «закинули» до лікарні ще більше. До їхнього лікування та хірургічних операцій залучаються всі лікарі, у тому числі терапевти та отоларингологи. Щоправда, допомога місцевим жителям надається, але невдовзі можуть виникнути проблеми», – поділилося джерело, пов'язане з медициною у Мозирі.

Як пояснюють джерела, інформація надходить не безпосередньо від лікарів – навіть медсестри підписували угоду про нерозголошення такої інформації, побоюючись розірвання контракту.

Тим часом у Наровлі було створено повноцінний польовий шпиталь.

«На території колишньої автобази багато військових наметів. Там у них є і польова кухня, і пральня. Порахувати поранених навряд чи можна, та їх явно сотні. Місцевих туди не пускають. Якісь діти крутилися, може, щось знімали – так їхня міліція зв'язала, потім до батьків приїжджали. Над польовим шпиталем щодня кружляють гелікоптери, що прилітають з України. Склалося враження, що поранених почали привозити не лише ПАЗами із червоним хрестом, як раніше, а й вертольотами. Поранені недовго залишаються у Наровлі. Їх тут «латають» та везуть у Мозир та Гомель. Трупи – поїздами з Мозиря та до Росії», – розповіли нарівляни.

Інше джерело з Наровлі розповідає, що з райцентру хочуть зробити щось на зразок військового містечка. «Зараз у нас багато техніки та військових. Вони займають різні об'єкти, що не використовуються. На базі колишнього райзагу (районного заготівельного товариства – ред.) ремонтують зламану в боях в Україні техніку», – повідомило джерело.

Медик із Гомеля на умовах анонімності повідомив Білоруській службі Радіо Свобода, що планову допомогу мешканцям Гомеля та Мозиря надають.

«Люди панікують, але поки що й допомога надається, і ліків вистачає. Що буде далі, поки що невідомо. Думаю, що будуть проблеми із протиправцевими препаратами», – зазначив медик.

Інше джерело повідомило, що станом на кінець минулого тижня з Гомельської області вивезли понад 2,5 тисячі трупів – поїздами та літаками до Росії.

12 березня Білоруська служба Радіо Свобода повідомляла, що госпіталі та морги у кількох білоруських містах – Гомелі, Мозирі та Наровлі – переповнені російськими військовими, які надходять з початку вторгнення в Україну. При цьому, як повідомлялося, білоруські медики підписали угоди про нерозголошення такої інформації, у деяких випадках – у разі загроз звільнення. Тоді ж повідомлялося, що раніше тіла російських військових, «яких було нереально багато», у Мозирі занурили у потяги ВАТ «Російські залізниці».

За повідомленнями, у Гомельському центрі радіаційної медицини з початку війни РФ проти України приймали поранених росіян. Там працюють російські медики. Поранених доставляють до госпіталю у Костюківці, лікарні швидкої допомоги та обласної клінічної лікарні.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ