Питанням організації безплатного харчування дітей-чорнобильців займатимуться на регіональному рівні

З 1 січня 2015 року функцію з організації безплатного харчування потерпілих дітей, які навчаються у закладах на територіях, що були забруднені внаслідок Чорнобильської катастрофи, від Міністерства соціальної політики України передано на регіональний рівень.

У Департаменті соціального захисту населення ОДА переконані, – це дасть можливість визначати найбільш ефективного організатора харчування, здійснювати контроль за належним станом харчування, зберігати робочі місця.

– У минулому році Черкаська облдержадміністрація неодноразово зверталась, у тому числі на адресу Міністра Павла Розенка, з відповідною ініціативою. Він підтримав її, й Уряд прийняв постанову № 716 від 29 грудня 2014 року, – повідомив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслан Чикало. – Постановою, зокрема, були внесені зміни до Порядку використання коштів держбюджету для виконання «чорнобильських» програм.

Передбачено, що Мінсоцполітики, як головний розпорядник бюджетних коштів, здійснюватиме розподіл коштів розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня, а саме, – обласним структурним підрозділам з питань соціального захисту населення – пропорційно чисельності потерпілих дітей. У свою чергу, згадані структурні підрозділи укладатимуть договори та здійснюватимуть оплату послуг організаторам харчування на підставі актів про надані послуги, погоджених із керівниками навчальних закладів та завірених відділом освіти за місцем розташування навчального закладу.

Оскільки для налагодження цієї роботи потрібен певний час (орієнтовно процедура закупівель триватиме 2,5 місяця), Департамент соціального захисту інформує, що з 12 січня харчування потерпілих дітей призупиняється. Дітям, які не забезпечені харчуванням, буде здійснено виплату щомісячної грошової компенсації у розмірах, передбачених постановою Кабінету Міністрів від 8 лютого 1997 року № 155 «Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи»: у віці від 6 до 10 років – 180 грн., від 11 до 14 років – 185 грн., від 15 до 18 років – 190 грн. на місяць, пропорційно навчальним дням (необхідний обсяг коштів передбачений у державному бюджеті на 2015 рік).

Для отримання зазначеної компенсації батькам дітей необхідно звернутися до підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій (за місцем реєстрації) з відповідною заявою та довідкою із навчального закладу.

Довідково:

Право на пільгу щодо забезпечення безплатним харчуванням мають постраждалі діти, що проживають у 14 районах області – Городищенському, Шполянському, Катеринопільському, Маньківському, Жашківському, Уманському, Христинівському, Звенигородському, Черкаському, Канівському, Корсунь-Шевченківському, Лисянському, Тальнівському, м. Канів.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ