Рада оборони району засідала у Катеринополі

Рада оборони району15 січня цього року голова райдержадміністрації, голова ради оборони району Ольга Ніколенко провела чергове засідання. В ході якого розглянули актуальні питання щодо виконання мобілізаційних заходів, волонтерської роботи в районі та наступної хвилі мобілізації згідно Указу Президента України Петра Порошенка «Про часткову мобілізацію» (№ 1743).

На засідання ради оборони району було запрошено керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, районних служб, працівників Тальнівсько – Катеринопільського об’єднаного міського військового комісаріату та громадських активістів. Було наголошено, що в районі створено два загони оборони по 256 осіб, командирами яких призначено військовослужбовців запасу. ЦІ загони повністю укомплектовані особовим складом. Також у ході засідання до складу ради оборони району введено громадських активістів, зокрема, голову районного штабу з питань допомоги воїнам АТО Михайла Морозюка та голову районної громадської організації «Катеринопільщина» Анатолія Дрибаса.

Голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко та члени ради оборони району детально обговорили основні аспекти організації четвертої часткової хвилі мобілізації у районі. Так, заступник військового комісара Тальнівсько – Катеринопільського об’єднаного міського військового комісаріату Андрій Овдієнко повідомив, що мобілізація розпочнеться з 20 січня 2014 року. Мобілізовано з району буде 51 особу згідно чинного законодавства та необхідних військових спеціальностей. Це, зокрема: танкісти, сапери, зв’язківці, водії та інші. Всі вони пройдуть попередню військову підготовку у відповідних військових центрах.

Відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» підприємства, установи, організації незалежно від форм власності зобов’язані надавати при мобілізації транспортні засоби та інші матеріально-технічні засоби Збройним Силам України. Порядок виконання військово-транспортного обов’язку підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності регулюються Положенням про військово-транспортний обов’язок, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2000 р. № 1921.

Працівники Тальнівсько-Катеринопільського об’єднаного міського військового комісаріату нині, спільно з районною державною адміністрацією і органами місцевого самоврядування, посилено готуються до проведення мобілізаційних заходів на території району.

– Спільно, влада і громада – маємо докласти всіх зусиль, аби кожен військовозобов’язаний Катеринопільського району був готовий стати на захист нашої держави, тому що, не може бути в державі така ситуація, коли одні й ті самі люди несуть на собі весь тягар захисту України, а інша частина людей тільки спостерігає за ними зі сторони. Для цього слід вжити всіх організаційних та інформаційних заходів. Адже всі громадяни повинні пам’ятати, що мир у державі можуть забезпечити тільки сильні бійці і ніхто крім нас самих не захистить Україну, – наголосила голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко.

За підсумками результатів засідання Ольгою Ніколенко надано відповідні протокольні доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, районних служб, сільським і селищним головам.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ