Христинівська народна толока для допомоги бійцям АТО

Христинівські волонтери й раніше неодноразово збирали продукти харчування, воду, одяг, засоби особистої гігієни, амуніцію, медичні препарати. До збору перерахованого долучалися небайдужі городяни та сільські жителі. В багатьох поїздках на схід особисто доставляли всі ці речі нашим бійцям, які нетерпляче чекають на земляків. І не лише для отримання конкретної допомоги, а просто побачитися, поспілкуватися, дізнатися про новини рідного краю. Волонтери розповідають як бійці буквально ловлять кожне мовлене слово про рідних, малу батьківщину і з сумом проводжають благодійників додому.

Наприкінці минулого року за кошти небайдужих христинівчан було придбано позашляховик, яким «опікувався» місцевий «Кулібін» - Олександр Тарасюк, а сміливці-волонтери доставили автівку в зону АТО.

Христинівська народна толока для допомоги бійцям АТОІ ось саме в день Святого Миколая знову було придбано автомобіль, над яким майже місяць «чаклують» справжні патріоти, активні учасники Майдану - Володимир Цапок, Юрій Семенюк, Віталій Митник. При цьому вони наголошують, що авто переобладнують методом народної толоки. Тут, в гаражі, без відповідних креслень і конструкцій, на ходу втілюють сміливі ідеї, вкладають душу у техніку, аби дати їй друге життя. А головне, щоб наші захисники почувалися в ній безпечно і могли мати хоч елементарні умови для пересування. В салоні ми побачили й «творчість» юних христинівчан - своїми малюнками та напутніми словами вони підтримують земляків і надихають їх на перемогу. А на передовій дитячі роботи це - своєрідний оберіг і талісман.

До благородної місії долучилися й сусіди Володимира Анатолійовича, працівники локомотивного,   моторвагонного депо, дистанції колії (ПЧ-5) – Сергій Коцюба, Сергій Щербенко, Валерій Коваленко, Василь Оттінгер, верхняччани Ігор Кудін, Вадим Кальніцький та інші.

Окрім злагодженої, дружної роботи цих трьох мужніх чоловіків, побачили й черговий транш гуманітарки: теплий одяг (бушлати, шкарпетки, рукавиці), продукти харчування, різну консервацію тощо. Хлопці навперебій розповідають як гараж тимчасово перетворився на своєрідний цех з переробки продуктів. Так, яловичину і свинину, що виділили дослідне господарство «Нива» (директор Лариса Мітіогло) та хлібна база (директор Олександр Передрій), закрили в автоклаві 1,5 тис. банок і доставили на передову. Тут чоловіки змагалися не лише як майстри кулінарної справи, а й дотепного, жартівливого слова.

Христинівська народна толока для допомоги бійцям АТОНе стоять осторонь цієї всенародної місії пенсіонери й працюючі всіх галузей: аграрники, медики, освітяни, державні службовці, приватні підприємці.

Не зважаючи на вихідні, святкові дні, волонтери, не рахуючись з власним часом, сімейними клопотами, трудяться, не покладаючи рук, аби скоріше автівку передати в надійні руки – відважним захисникам. А в переддень старого Нового року сміливці відправилися знову в зону АТО, аби доставити черговий вантаж і автомобіль.

Під час зустрічі з волонтерами голова районної ради Олександр Коваль подякував їм за безкорисливу допомогу, відзначивши їхній внесок у громадський рух, активну допомогу мужнім воїнам.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  9. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ