7 продуктів, які допоможуть вам краще спати

сонПорушення сну - епідемія сучасного суспільства, безсоння зменшує нашу продуктивність і часто докучає нам впродовж всього дня. Більше того, з неповноцінним сном пов'язано все, від автомобільних аварій, виробничих і професійних помилок, до хронічних захворювань, таких як гіпертонія, діабет, депресія і ожиріння, рак і підвищена смертність.

О, невловимий сон!

Люди, які страждають від браку сну, вдаються до різних способів і часто все закінчується регулярним прийняттям снодійного. Це призводить до безлічі проблем і побічних ефектів, від алергічних реакцій до «повного лунатизму», в якому людина, що приймає снодійні седативні засоби, може вставати по ночах, їсти, робити телефонні дзвінки, займатися сексом і навіть сісти в машину і кататися, так повністю і не прокинувшись.

Але є ряд продуктів, які можуть поліпшити ваш сон без використання фармацевтичних препаратів. Пропонуємо вам ознайомитись з деякими з них:

  1. Вишневий сік.

Дослідження вчених з Університету штату Луїзіана показали, що дорослі з безсонням, які пили 20 грам терпкого вишневого соку двічі на день протягом двох тижнів, в середньому мали на 84 хвилини кращий сон щоночі в порівнянні з двотижневим періодом, в якому вони не пили сік. «Рубіново-червоні пігменти у вишневому соку, містять фермент, який знижує запалення і зменшує розпад триптофану, гормону неспання, дозволяючи вам довше спати», - говорить автор дослідження Франк Л. Грінуей.

  1. Ківі.

Дослідники з медичного університету Тайбей, Тайвань, виявили, що вживання двох ківі за годину перед сном дає дивовижні результати. Учасники дослідження засипали швидше, зі зменшенням часу засинання на 35,4 відсотка. Вони також спали на 28,9 відсотка довше, і сон був міцніший на 42,4 відсотка згідно даних анкет. В цілому, загальний час сну для випробовуваних збільшилася на 13,4 відсотка.

  1. Водорості покращують сон у дітей.

Дослідники з Університету в Оксфорді виявили, що високий рівень в крові омега-3 DHA (жирні кислоти, знайдені у водоростях і морепродуктах) впливає на поліпшення сну. У рандомізованому плацебо-контрольованому дослідженні вчені встановили, що після прийому 600 мг водоростей протягом 16 тижнів сон покращився у 362 дітей. Більше того, вони виявили, що діти, які мають порушення сну, стали не тільки краще спати, але й легше засинати.

  1. Волоські горіхи.

Дослідники з Техаського університету виявили, що волоські горіхи є відмінним джерелом мелатоніну і їх вживання може призвести до більш високого рівня цього гормону в крові, контролюючи ваші біологічні годинники, що призводить до поліпшення сну.

  1. Мигдаль.

Дослідження, опубліковане в медичному журналі Orthomolecular, показало: якщо тіло страждає від низького рівня магнію, то можливі проблеми зі сном. Мигдаль - одне з джерел магнію; додавши мигдаль в свій раціон ви можете вирішити проблеми зі сном.

  1. Чай з ромашки.

Улюблений засіб наших бабусь. Ромашковий чай є традиційним засобом для лікування безсоння і спокійного сну. Він широко розглядається як м'який транквілізатор і індуктор сну. Один японський експеримент показав, що екстракт ромашки допоміг щурам заснути так само ефективно, як щурам, які отримали дозу транквілізатора, бензодіазепіни! Використовуйте два або три чайних пакетика для кращого ефекту, і переконайтеся, що ви плотно закрили кришку для запарювання.

  1. Бутерброд з арахісовим маслом.

Сплеск інсуліну може змінити наші циркадні ритми і може викликати сон. Хороша доза вуглеводів і цукрів може змусити людину відчувати себе млявим, так що вживання вуглеводів на вечерю може допомогти підготувати ваше тіло до сну. Поєднання білків і вуглеводів для викликання сну - це арахісове або мигдальне масло на великій скибці хліба, можливо це все, що потрібно взяти в свій світ Морфея.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ