Які ризики притаманні нанесенню татуювання

жіноче татуюванняБагато людей вирішують зробити собі найрізноманітніші татуювання. Незалежно від їх причин, споживачі повинні знати про ті ризики, які притаманні нанесенню татуювання, щоб прийняти рішення на підставі даної інформації.

Які ризики притаманні нанесенню татуювання?

Наступні ускладнення виникають в першу чергу в результаті нанесення татуювання:

  • Інфекція: нестерильні обладнання та голки для нанесення татуювання можуть передати інфекційні захворювання, наприклад, гепатит. Ризик зараження є причиною того, що Американська Асоціація банків крові вимагає перерви в один рік між нанесенням татуювання та здачею донорської крові.

Необхідно переконатися, що все обладнання для нанесення татуювання чисте і стерилізувалося перед використанням. Навіть, якщо голки стерильні або ніколи не використовувалися, необхідно зрозуміти, що в деяких випадках обладнання, до якого прикріплена голка, не може бути повністю стерилізованим внаслідок свого дизайну.

Крім того, людина, яка наносять татуювання, повинна обов'язково обробляти ділянку нанесення татуювання протягом першого тижня, після того, як був введений пігмент.

  • Проблеми з видаленням: Незважаючи на розвинену лазерну технологію, видалення татуювання є болючим процесом, зазвичай, включає кілька процедур і досить дороге. Повне видалення без шраму може бути неможливим.
  • Алергічні реакції: Хоча алергічні реакції на пігменти татуювання виникають рідко, коли вони трапляються, воно особливо викликає занепокоєння, так як пігмент дуже важко видалити. Іноді у людей розвивається алергічна реакція на татуювання через кілька років.
  • Гранульоми: Це вузлики, які можуть утворитися навколо матеріалу, який розцінюється організмом як чужорідний, наприклад, частинки пігменту татуювання.
  • Утворення келоїдів: Якщо ви схильні до утворення келоїдів - шрамів, які розростаються за межі нормальних розміпів - ви схильні до ризику формування келоїдів через нанесення татуювання. Келоїди можуть виникнути в будь-який час, якщо ви пошкодите або травмуєте шкіру.
  • Ускладнення при МРТ: Виникали випадки, коли у людей з татуюваннями або перманентним макіяжем, виникало набрякання або печіння в місцях нанесення татуювання при проходженні магніто-резонансної томографії (MРТ).

Це виникає рідко і не має видимих тривалих результатів. Також, люди з татуюваннями повідомляли про те, що пігменти татуювань впливали на зір. Це, в основному, виникає у людей з перманентним макіяжем очей при проходженні МРТ очей. Туш для вій може призвести до такого ж результату. Різниця в тому, що туш можна легко змити.

Причина цих ускладнень неясна. Є теорії, що вони виникають внаслідок взаємодії металевих компонентів деяких пігментів. Однак, ризик уникнення МРТ, якщо вам це призначив лікар, може бути набагато більше, ніж ризик виникнення ускладнень через взаємодії між МРТ та пігментаит татуювання або перманентного макіяжу.

Замість того щоб уникати проходження МРТ, люди, у яких татуювання або перманентний макіяж, повинні повідомити рентгенологу або лаборанту про цей факт, щоб вжити необхідних заходів обережності, уникнути виникнення ускладнень і забезпечити кращі результати.

Найпоширеніша проблема: незадоволення

Найбільш поширеною проблемою, яка виникає після нанесення татуювання, це бажання її видалити. Видалення татуювань і перманентного макіяжу може бути дуже важким.

Рівень майстерності серед людей, що роблять татуювання, дуже відрізняється. Ви можете звернутися за довідкою до людини, яка вже зробила татуювання, і запитати себе, наскільки ви хочете ризикувати і постійно бачити на собі чиюсь помилку.

Хоча татуювання спочатку можуть подобатися, вони, іноді, тьмяніють. Також, якщо майстер ввів пігмент занадто глибоко під шкіру, він може мігрувати за межі початкового місця, що призведе до розмитого зображення.

Ще однією причиною невдоволення є те, що тіло людини з часом змінюється, також як і мода. Перманентний макіяж може після нанесення виглядати добре, а може, пізніше, перестати збігатися з кольором і тонусом шкіри або контурами тіла, які змінюється.

Людей, які планують піддатися косметичній хірургії, попереджають, що вид їх перманентного макіяжу може бути спотворений. Татуювання, які, спочатку, виглядали модними, можуть стати несучасними і бентежитт. А змінити татуювання або перманентний макіяж важче, ніж змінити свою думку.

Методи видалення:

Методи видалення татуювань включають лазерне видалення, абразію, висічення і хірургічне видалення. Деякі люди намагаються замаскувати старе татуювання новим. Кожен підхід має недоліки:

Лазерне видалення може освітлити багато татуювання, деякі легші і ефективніші, ніж інші. Загалом, необхідно пройти кілька сеансів протягом тижнів або місяців, і така процедура може бути дорогою.

У деяких людей виникає гипопигментация - освітлення натурального кольору шкіри - в області дії лазера. Лазерне видалення також може призвести до того, що деякі пігменти татуювання змінять відтінок на менш бажаний.

До нещастя, знати те, які пігменти міститися у вашому татуюванні або перманентному макіяж, важко, а стане ще важче, оскільки різноманітність чорнил для нанесення татуювань збільшилася. Чорнило часто продаються тільки під назвою бренду, а не за хімічним складом. Так як пігменти продаються салонам татуажу, а не безпосередньо споживачам, виробникам не потрібно вказувати список інгредієнтів на упаковці.

Більше того, оскільки виробники можуть вважати свої пігменти "авторськими," ні майстер, ні споживач ніколи не дізнаються цю інформацію.

Повідомлялося про виникнення у людей алергічних реакцій після проходження лазерної процедури з видалення татуювань, внаслідок того, що лазер вивільнив алергенні речовини з чорнила татуювання в організм.

Дермабразия полягає в стирання шару шкіри дротяної щіткою або діамантовою фрезою (вид наждачного круга). Після цього процесу може залишитися шрам.

Салабразія, при якій використовується сольовий розчин для видалення пігменту, іноді використовується в поєднанні з дермабразією, але є не такою поширеною.

Скарифікація включає видалення татуювання за допомогою розчину кислоти і створення замість неї шраму.

Хірургічне видалення іноді включає застосування розширювачів тканини (балони, що вводяться під шкіру, з метою вирізання татуювання та утворення меншої кількості шрамів). Великі татуювання можуть зажадати повторної операції для повного видалення.

Маскування татуювання означає введення нового пігменту для формування нового малюнка або покриття татуювання пігментом, подібним з кольором шкіри. Пігменти, які вводяться, виглядають неприродно, оскільки їм бракує природної прозорості шкіри.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ