Використання систем радіокерування для мостових кранів

Останніми роками традиційні методи управління мостовими кранами (з кабіни чи за допомогою провідних пультів) на багатьох вітчизняних підприємствах дедалі частіше замінюються бездротовими системами дистанційного радіокерування. І це цілком виправдано, адже така новація в більшості випадків приносить беззаперечну користь: підвищується швидкість та ефективність підйомно-транспортних робіт (особливо це актуально при інтенсивній експлуатації кранів), а також підвищується рівень безпеки під час роботи з кранами.

Слід зазначити, що метод управління з кранової кабіни досить ефективний, проте при цьому, крім оператора-кранівника, потрібно задіяти, як мінімум, одного працівника, який виконуватиме обов'язки стропальника (закріплювати та відкріплювати вантажі). Крім того, такий робітник повинен спостерігати за обстановкою на робочому майданчику та за переміщуваним вантажем – і в разі необхідності спрямовувати дії кранівника за допомогою жестів або словесних команд.

У разі використання підвісного провідного пульта керування у більшості випадків ці проблеми відпадають. Адже в такому випадку оператор фізично знаходиться на підлозі – він може самостійно відкріплювати та відкріплювати вантаж, а також спостерігати за вантажем, прямуючи безпосередньо за ним. Однак таке переміщення оператора услід за вантажем по цеху (або складу) може призвести до інших проблем – у нього збільшується ризик спіткнутися та впасти або провід може зачепитися за будь-яку перешкоду.

Тому, як правило, кранівнику, який тримає в руках провідний пульт, доводиться рухатися досить обережно і повільно, що знижує швидкість переміщення вантажу, а отже, й ефективність підйомно-транспортних робіт. Однак усі ці недоліки усуваються, якщо перевести мостовий кран на дистанційне радіоуправління. Тоді оператор може без проблем виконувати обов'язки стропальника і спостерігати за переміщуваним вантажем із будь-якої найбільш зручної для нього точки.

Точність позиціонування вантажу також підвищується, оскільки бездротове радіокерування краном дозволяє оператору наближатися до вантажу, перебуваючи на безпечній відстані. Особливо це важливо при роботі з дуже важкими і великогабаритними вантажами – оператор завжди може знаходитися поза зоною можливого падіння транспортуємого вантажу.

Слід зазначити, що переведення кранів на дистанційне радіоуправління з підлоги можуть виконувати лише спеціалізовані підприємства, які мають відповідні дозволи від державних органів у сфері промислової безпеки та охорони праці. Зокрема, великий досвід у виконанні таких робіт з модернізації кранів мають фахівці флагмана українського кранобудування – Київського заводу підіймально-транспортного обладнання.

Дізнатися про актуальну вартість переведення крана на радіоуправління можна на заводському сайті Київського завода ПТО.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. У Ватутіному шахраї видурюють кошти, прикриваючись іменем міського голови
  2. Нараховувала сама собі завищену зарплатню та заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тис. грн
  3. Особливості різних видів кави
  4. СБУ затримала ворожого агента, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині
  5. Стил и рестил в покере
  6. Черкаський депутат від “опозиційного блоку” претендує на посаду судді
  7. На Черкащині повідомлено про підозру ще одному священнослужителю УПЦ (МП)
  8. Епідситуація щодо грипу та ГРВІ у Черкаській області за 9 тиждень 2024 року
  9. Види ігрових автоматів - від класичного шарму до відео-слотів
  10. Які види ігрових автоматів зазвичай обирають гравці?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ