Не на передовій, але і не вдома: де і як зараз живе батальйон “Черкаси” (фото)

Бійці з батальйону “Черкаси”, який нині перейменований у 14-ий мотопіхотний батальйон, нині перебувають у Запорізькій області. Хлопці розселені по старих непридатних для життя хатах, і їх ще й досі не відпускають на ротацію.

Про це в коментарі “Про все” розповів боєць батальйону, який попросив не називати його ім’я. h

Бійці нині не на передовій, але і не вдома. В зоні АТО вони були понад сто діб.

– З передової нас начебто вивезли на ротацію та на відновлення батальйону, що передбачає собою відновлення психологічного та морального стану. Але нас вивели не в Черкаську область, а в села Запорізької області. Ми живемо по старих закинутих хатах. Нам сказали, що ми здамо зброю і будемо їздити у відпустки, а частина людей лишиться тут охороняти техніку.

Але, за словами бійця, ротація та відпустка – зовсім різні речі. Передусім ротація передбачає 45 днів відновлення, а відпуска – значно коротша.

У таких розвалинах нині живуть черкаські бійці

– Люди із сіл нам допомагають, але ж ми думали, що всім батальйоном приїдемо в Черкаси. Тут навіть лікувальних закладів немає, а хлопцям треба підлікуватися. Ми в зоні АТО жили краще, ніж доводиться жити тепер тут. Там у нас були палатки, але окопувалися та готувалися вони ще весною. Та питання навіть не в тому, де ми зараз живемо, адже ми маємо буржуйки, а в тому, чому нас на ротацію не відпускають? Ми б навіть власним коштом поїхали до Черкас. Невже у нас немає військових частин, де можна було б поставити техніку? – не розуміють такого ставлення до себе черкаські захисники.

Боєць підозрює, що на повну ротацію їх не відпускають через те, що вони один з найобстріляниших батальйонів і добре знають, як треба воювати.

Водночас хлопці не знають до якої бригади нині належить їхній 14-ий батальйон.

– У цей батальйон нас перевели всіх одним наказом. Але не зрозуміло й досі до якої бригади ми прикомандирувані.

Не на передовій, але і не вдома: де і як зараз живе батальйон “Черкаси” (фото) Не на передовій, але і не вдома: де і як зараз живе батальйон “Черкаси” (фото) Не на передовій, але і не вдома: де і як зараз живе батальйон “Черкаси” (фото)

Батальйон тероборони «Черкаси» змінив місце дислокації. Нині вони не знаходяться на передовій, в зоні АТО. На сьогодні відповідно будуть надаватися відпустки військовослужбовцям. Про це під час прес-конференції повідомив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, – пише “Вечірка”.

Він також додав, що спілкуючись телефоном із командиром батальйону, а він уже не є батальйоном тероборони, він змінив функціональність (нині черкащани служать у складі 14-ого мотопіхотного батальйону).

– Я запитував, які існують проблеми, аби ми допомогли з боку області нашим військовослужбовцям, перелік проблем буде надано й ми будемо допомагати, – прообіцяв голова області.

– Вам відомо про те, що їх розмістили в місті у будинках, у яких немає ні вікон, ні дверей, ні опалення фактично на вулиці, як скотину, вибачте? – звернулася до Юрія Ткаченка волонтер ГО «Самооборона Майдан»у Альона Каїрцева. – Хлопців, які п’ять місяців перебували на передовій… Їх розмістили в жахливих просто умовах. Є фото, є відео і командуванню на сьогоднішній день, як мені відомо, просто начхать. Хлопцям говорять: «вас у відпустки відправлять, почекайте». А на сьогодні що хочете, те й робіть. Якщо бажаєте, можете йти до місцевого населення з автоматами і просить, що вони їх до себе прийняли.

Альона запитала Юрія Ткаченка, чи може він вплинути на ситуацію, на що той відповів:

- Я, як голова ОДА, не впливаю на ситуацію і це було чітко зазначено на нараді в Міністерстві оборони, адже це військовослужбовці, підпорядковані не голові ОДА, а по лінії Міноборони. Ми можемо надавати тільки допомогу, аби було комфортно нашим військовослужбовцям. Впливати на розміщення, ротацію або переміщення ми не можемо. Але допомагати – це наш обов’язок. І ми це будемо робити.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  9. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ