Черкащани на колінах прощалися з «кіборгом» Олексієм Панченком

прощання із черкащанином, героїчним «кіборгом» Олексієм Панченком

22 січня 2015 року в Будинку рад попрощались із черкащанином, героїчним «кіборгом» Олексієм Панченком. Загинув боєць 19 січня, захищаючи територію Донецького аеропорту від нападу російських окупантів. Його позбавив життя снайпер.

Олексій Анатолійович народився 23 вересня 1974 року у місті Черкаси. У 1994 році закінчив пожежно-технічне училище, де й продовжив проходження служби на посаді інспектора по роботі з особовим складом до 1997 року. До призову в армію працював начальником відділу лінійного контролю Управління Укртрансінспекції у Черкаській області. 22 серпня 2014 року був мобілізований до 95-ї аеромобільної бригади 90-го окремого аеромобільного батальйону.

Спільну поминальну панахиду за загиблим провели митрополит Черкаський і Чигиринський Іоанн та представники різних церков і релігійних конфесій.

Під час прощання з Олексієм до громади міста, побратимів, рідних і близьких бійця звернулися голова обласної ради Валентина Коваленко та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, які закликали усіх українців мужатися, єднатися та гуртуватися у ці важкі дні, щоб дати відсіч ворогу. Вони також подякували батькам воїна за те, що вони виховали справжнього героя, патріота й мужнього захисника свободи й соборності України, та вручили сину загиблого Почесну грамоту облдержадміністрації і обласної ради.

Живим коридором в останню путь провели бійця курсанти й особовий склад Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, усі, хто прийшов віддати шану загиблому «кіборгу».

– Життя Олексія забрала куля снайпера, – розповідає обласний військовий комісар Євген Курбет. – Підрозділ, в якому він проходив службу, перебував на передовій у Донецькому аеропорту. Разом зі своїми побратимами Олексій проривався на допомогу кіборгам, які саме були в будівлі нового терміналу.

– Герої не вмирають не тільки тому, що душа безсмертна, – зауважує митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, – але й тому, бо мають благодать. Олексій живий, тільки не в цьому світі тепер. Він не побоявся віддати своє життя за те, щоб ми, наші діти й онуки могли жити у вільній Україні.

Посмертно Олексія Панченка нагородили відзнакою «За заслуги перед Черкащиною». Ушанують його і в рідному виші – Інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

– Він – справжній патріот, справжній син своєї землі, – наголошує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Це велика втрата для нас усіх. Пам'ять про загиблих героїв має бути вічною. І кожен із нас повинен робити все, аби не зрадити їх.

Нагадаємо, напередодні на Черкащині провели в останню путь ще одного бійця. 28-річний Максим Пресняков загинув у с. Піски Донецької області. Він був командиром розвідувальної роти 93-ої окремої механізованої бригади.

Фото з [url=http://]Вечірки[/url]. ">http://www.vechirka.net/news/social/item/2457-u-cherkasakh-poproshchalysia-z-kiborhom-oleksiiem-panchenkom.html]Вечірки[/leech].

Прощання із черкащанином, героїчним «кіборгом» Олексієм ПанченкомПрощання із черкащанином, героїчним «кіборгом» Олексієм ПанченкомДрузі-«кіборги» та родина Олексія ПанченкаДрузі-«кіборги» та родина Олексія Панченка

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ