"Мавпи" програли "Дніпру" у першому матчі чвертьфіналу Кубка України

«Дніпро» - «Черкаські Мавпи»У першому матчі чвертьфіналу Кубка України з баскетболу «Черкаські Мавпи» поступилися «Дніпру». Черкасці виграли три стартові десятихвилинки, але, ослаблений хворобами склад черкаського клубу, не зумів на рівних провести четвертий період. В результаті «Дніпро» здобув мінімальну перемогу – 68:64. Попри це учасник фіналу чотирьох Кубка України визначатиметься у Черкасах. Задля виходу в головну стадію турніру «Мавпам» потрібно 31-го січня обіграти «Дніпро» з різницею у п’ять або більше очок, інформує Черкаський спорт.

Старт найінтригуючого протистояння чвертьфіналу Кубка України розпочався ще перед грою. Однією з головних переваг дніпропетровського клубу у цій грі була відсутність двох гравців передньої лінії «Мавп». Через застуду не змогли взяти участь у матчі Чумаков та Хемілтон. Попри це, у першій половині гри черкасці нічим не поступалися своєму супернику в трисекундній зоні. В нападі ж зіграла ставка на дальні атаки. За стартову десятихвилинку команда Максима Міхельсона реалізувала 4 з 5-ти своїх триочкових атак (!). Один з триочкових від Рандлса зробили рахунок 12:9 – на користь гостей. Після цього дальніми атаками обмінялися Кальніченко та Закурдаєв. Така ділекобійність підкреслила рахунок першої десятихвилинки – 20:19.

Другий період «Мавпи» розпочали потужним ривком – 5:0. Головним ініціатором його став Андрій Кальніченко. Капітан черкаського клубу результативно діяв в атаці і самовіддано боровся на підбирання. Ще в першій половині гри Андрій здобув 13 очок та 6 підбирань. Зважаючи на швидкі фоли від Завадського та Шаламова, робота на щитах Кальніченка і Крівцова допомагала тримати рівновагу у цьому ігровому компоненті. Разом з тим у черкасців багато що виходило в атаці, це красномовно засвідчила ефектна «двійка» від Мірошніченка та Завадського, яка завершилася данком і зробила рахунок 32:20. Скоротили відставання дніпрян перед великою перервою індивідуальні дії Тимофієнка. Один з лідерів «Дніпра» двічі витис з епізоду «два з фолом». Однак у більш піднесеному настрої заверщували першу половину гри наші баскетболісти, які вигравали 38:31.

У третій десятихвилинці черкасці продемонстрували сильний командний захист, який фактично відрізав суперника від вільних кидків. У нападі ж у цьому відрізку гри просто нестримним був Крівцов. Шість очок поспіль форварда «Мавп» зробили рахунок у матчі 47:34.На жаль, після цього різниця у рахунку почала поступово танути. Ускладнив ситуацію у і без того ослабленій передній лінії черкаського клубу п’ятий фол Завадського. Після цього ротація черкасців стала зовсім вузькою. Фактично усімох «Мавпи» почали «підсідати» фізично. Та це не завадило їм виграти і третій період.

Вищезазначені проблеми почали бути помітними лише у заключній десятихвилинці. Кілька разів Загбера скористався своєю беззаперечною перевагою у антропометрії і забив легкі очки з трисекундної зони. А після цього дніпряни зробили ставку на дальні атаки. Поряд з агресивним пресингом у захисті це дало свої плоди. Мішула тричі у цьому періоді влучив з дистанції. Черговий триочковий цього захисника вже вивів уперед господарів – 62:60. У ці хвилини головним завданням «Мавп» було втримати різницю у рахунку перед матчем-відповіддю. Впіймавши кураж, «Дніпро» хоч і виграв матч, але комфортної переваги не отримав. Наприкінці гри задля цього постаралася пара молодих гравців Мірошніченко-Кобець та досвідчений Крівцов, котрий у цьому матчі оформив дабл-дабл (18 очок та 11 підбирань).

Фінальна сирена зафіксувала малорезультативний рахунок бойового матчу – 68:64. Відтак учасник Фіналу чотирьох Кубка України визначатиметься наступної суботи у Черкасах.

1/4 Кубка України, перший матч

«Дніпро» - «Черкаські Мавпи» 68:64 (19:20; 12:18; 10:14; 27:12)

Дніпро: Мішула (24 + 6 передач), Тимофеєнко (13 + 9 підбирань)

Мавпи: Крівцов (18 + 11 підбирань), Кальніченко (16 + 7 підбирань), Ранделс (10)

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ