Збори громади пройшли в селі Суха Калигірка

Збори громади в селі Суха Калигірка 22 січня 2015 року в селі Суха Калигірка Катеринопільського району проводилися загальні збори громадян. На зборах прозвітувала голова села Ніна Бабушко, яка ознайомила усіх присутніх з проведеною сільською радою в 2014 році роботою щодо виконання плану соціально-економічного розвитку населеного пункту, а також проінформувала про витрачені кошти сільського бюджету.

На сходці було обговорено план заходів економічного і соціального розвитку села на 2015 рік, в якому були враховані всі обґрунтовані пропозиції, що були внесені його жителями.

Крім того, сільський голова ознайомила присутніх з питанням щодо встановлення місцевих податків та зборів на 2015 рік відповідно до змін до Податкового кодексу України, в тому числі і податку на нерухоме майно.

Жителями села було піднято чимало питань, які потребують вирішення. Громада обурена цінами в сільських магазинах: порівнюючи їх з іншими населеними пунктами це не може не хвилювати. Не можуть зрозуміти люди і чому перед законом не всі рівні, адже по укладених соціальних угодах кошти на розвиток села мають платити всі сільгосптоваровиробники, а ТОВ «Кочубій» угоди не укладає, навіть після неодноразових звернень по допомогу в цьому питанні.

Турбує громадян рух великовагового транспорту через населений пункт, внаслідок якого, на їх думку, страждає не тільки дорога, а й будинки, які розміщені обабіч неї. Озвучені були також претензії сільських жителів до Катеринопільського РЕМу в зв’язку з перепадами напруги електромережі.

Жваве обговорення викликало питання щодо цін на молоко, яке в населення приймає ТОВ «Сиророб», адже вартість його не змінюється в теперішній час, коли ціни на інші продукти і товари значно виросли. Голова села запропонувала жителям об’єднатись в кооператив, що надасть можливість здавати молоко по набагато вигідніших цінах .

Питання щодо зміни маршруту автобуса Катеринопіль-Київ (який розпочинається з Ярошівки) вже неодноразово піднімалось громадою перед сільським головою. Ніна Миколаївна пояснила, що вивчала це питання, та, на жаль, процедура зміни маршруту дуже складна і жоден підприємець-перевізник на це не погоджується.

Звичайно, не всі ці питання, які були озвучені під час зборів, можуть вирішити органи місцевої влади та самоврядування. Іноді просто не вистачає повноважень, щоб реально вплинути на те чи інше питання. Головне – не залишатись осторонь проблем громади. І якщо людям болить – то влада повинна діяти.  

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ