У Монастирищі говорили про захворювання та профілактику

На апаратній нараді, яку провів голова Монастришенської райдержадміністрації Олег Недогода заслухали інформацію про профілактику респіраторних захворювань та інфекційної захворюваності в районі. Заступник головного лікаря Наталія Мороз інформувала, що в епідсезон 2014-2015 років захворіло на ГРВІ 1246 осіб: 960 дітей, 286 дорослих, з них госпіталізовано 227 осіб. Ускладнення пневмонії: 35. В Монастирищенській ЦРЛ забезпечено оперативний аналіз та своєчасне корегування профілактичних і протиепідемічних заходів проведених у ході грипу та ГРВІ. В районній лікарні є запас лікарських засобів та засобів індивідуального захисту. Складений список осіб, які віднесені до груп ризику щодо захворювання на грип та сформований план щеплень. Проводиться неспецифічна профілактика грипу та ГРВІ серед груп ризику щодо захворювання на грип. Щеплено 15 осіб.

В поліклініці передбачено виділення кабінетів з окремим входом для прийому хворих на грип. Складений план роботи поліклініки на епідемічний період.

У випадку ускладнення епідситуації з грипу буде розгорнуто (перепрофільовано) ліжковий фонд для госпіталізації хворих. Проводиться санітарно-освітня робота серед населення про заходи індивідуальної і колективної профілактики грипу та ГРВІ, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою у разі появи Здійснюється систематичне інформування населення в засобах масової інформації про епідемічну ситуацію з грипу та ГРВІ, про заходи особистої та суспільної профілактики цього захворювання. В інфекційному відділенні створені паспорти госпітальної бази при ускладненні епідемічної ситуації, є запас медикаментів, дезінфекційних засобів, інвентаря, обладнання. Є 15 протичумних костюмів, укладки для забору матеріалу. Щорічно проводяться заняття з медпрацівниками регіону щодо клініки, діагностики, забору матеріалу при інфекційних хворобах. У випадку спалахів інфекційних захворювань передбачено виділення транспорту для госпіталізації хворих та проведення протиепідемічних заходів силами центральної районної лікарні, Христинівського міжрайонного управління головного управління держсанепідслужби у Черкаській області, ПрАТ розповсюдження епідемії грипу. Проведено корегування планів первинних протиепідемічних заходів у ЦРЛ у разі заносу та поширення на території району особливо небезпечних інфекцій. Проводяться лабораторні обстеження на інфекційні хвороби, за епідпоказниками та за симптоматикою захворювань, осіб без певних занять та постійного місця проживання, які звертаються до закладів охорони здоров’я району за медичною допомогою або затримуються працівниками органів внутрішніх справ. Проводиться санітарно-освітня робота серед молоді з питань профілактики наркоманії, алкоголізму та захворювань, які передаються статевим шляхом, зокрема ВІЛ- інфекції, вірусних гепатитів В та С, з залученням до цього всі засоби масової інформації. Проводиться робота щодо підвищення рівня знань фахівців лікувально- профілактичних установ району, які беруть участь у проведенні профілактичних та протиепідемічних заходів з питань клініки, діагностики та профілактики інфекційних хвороб. Вжиті заходи щодо удосконалення лабораторної діагностики інфекційних захворювань, в тому числі вірусних інфекцій; підвищення якості клініко-лабораторної діагностики інфекцій, які керуються засобами специфічної профілактики, вивчення колективного імунітету до цих інфекцій серед контингентів ризику. Проведено 22 лекції, 180 бесід.

Щоденно вивчається інформація з епідситуації щодо грипу в Україні та світі на сайті прес-центру МОЗ України. Дана інформація використовується у санітарно- освітній роботі.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ