Уманський район уже з бюджетом на 2015 рік

сесія Уманської районної ради VІ скликанняПозачергова 42 сесія Уманської районної ради VІ скликання, що відбулася 27 січня 2014 року, прийняла районний бюджет на 2015 рік. Напередодні його обговорили на засіданні президії районної ради.

Слід відмітити, що затвердженню проекту районного бюджету передувала клопітка робота голови райдержадміністрації Ярослава Скуса та фінансового управління райдержадміністрації з розпорядниками бюджетних коштів. Також проводився всебічний аналіз бюджетних запитів, поданих розпорядниками бюджетних коштів та вишукувалися резерви наповнення дохідної частини районного бюджету.

На думку голови райдержадміністрації, районний бюджет на 2015 рік реальний для виконання, і від злагодженості дій районної влади, депутатів, голів селищної та сільських рад району залежить робота району протягом усього року.

«Бюджет-2015 розроблявся в умовах введення кардинально нових механізмів формування бюджету з урахуванням новацій Податкового та Бюджетного кодексів України», - відзначив голова райдержадміністрації Ярослав Скус.

Виходячи з нових умов формування, обсяг доходів до районного бюджету планується в сумі 178 млн. 605,4 тис. грн. У тому числі доходи загального фонду – 177 млн. 654,5 тис. грн., спеціального фонду – 950 тис. 900 грн.

У той же час, загальний обсяг видатків також складає 178 млн. 605,4 тис. грн. З них видатки загального фонду районного бюджету – 176 млн. 505,5 тис. грн., спецфонду – 2 млн. 099,9 тис. грн.

97 % районного бюджету формується за рахунок податку з доходів фізичних осіб. Таким чином, потрібно гарно попрацювати для наповнення бюджету в частині сплати податків з доходів фізичних осіб.

В 2015 році для районного бюджету пріоритетними залишаються фінансування соціальної сфери: освіта, культура, охорона здоров’я і соціальне забезпечення громадян, видатки, на яку сукупно складатимуть більше 90% районного бюджету. Із ресурсу районного бюджету першочергово передбачили кошти на харчування учнів та на закупівлю медикаментів для центральної районної лікарні. Цьогорічний районний бюджет дозволяє забезпечити першочергові видатки на заробітну плату, розрахунки за енергоносії та комунальні послуги в районних комунальних установах.

Ярослав Скус також відзначив, що в 2015 році на сільські бюджети буде надходити акцизний податок у розмірі до 5% реалізації палива автозаправними станціями, який надасть сільським бюджетам близько 7 млн. грн. та дозволить перекрити 25% ПДФО. Зокрема, акцизний податок ввели і на реалізації алкоголю та тютюнових виробів, який стягуватимуть до місцевих бюджетів.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ