У Каневі обговорили стан надання соціальних послуг переселенцям

засідання робочої групи з питань обстеження належних умов перебування, виявлення потреб у харчуванні, гуманітарній допомозі та надання всебічного сприяння у вирішенні питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб29 січня 2015 року під керівництвом керівника апарату Канівської райдержадміністрації Тамари Тищенко відбулось засідання робочої групи з питань обстеження належних умов перебування, виявлення потреб у харчуванні, гуманітарній допомозі та надання всебічного сприяння у вирішенні питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. У роботі взяли участь керівники структурних підрозділів РДА та територіальних органів виконавчої влади району.

На засіданні було розглянуто питання щодо надання соціальних послуг тимчасово переселеним громадянам. Так, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Алла Краєва розповіла, що протягом 2014 року до управління соціального захисту населення звернулось 154 особи, з них 44 особи працездатного віку з заявою про взяття їх на облік як осіб, які переміщуються з району проведення антитерористичної операції.

– З метою підвищення ефективності інформаційно-роз’яснювальної роботи та доведення інформації до якомога найбільшої кількості внутрішньо переміщених осіб управлінням соціального захисту населення в місцевих засобах масової інформації (газети «Дніпрова зірка», «Канівчанка») та на офіційному сайті райдержадміністрації опубліковані статті «Урядові дії щодо обліку та допомоги переселенцям», «До уваги внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово зареєстровані в Канівському районі» та інші, – наголосила начальник управління.

Крім того, в рамках роботи, спрямованої на соціальних захист переселенців, здійснюється обмін інформацією з міськрайонним центром зайнятості, управлінням Пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі щодо обліку внутрішньо переміщених громадян. З цього питання доповнила директора міськрайонного центру зайнятості Надія Коломієць, яка повідомила, що за 2014 рік до Канівського міськрайонного центру зайнятості населення звернулося 26 осіб з метою отримання консультацій з питань працевлаштування.

«Статус безробітного отримали 10 осіб. 3 особи були працевлаштовані за направленням центру зайнятості (2 особи на ПрАТ «Миронівська птахофабрика», з них 1 особа після проходження професійного навчання, 1 особа на Литвинецьку філію СТОВ ім. Шевченка). 1 особа знята з обліку у зв’язку з із самостійним працевлуштуванням у ТОВ «АТБ-Маркет», – розповіла Надія Іванівна.

Проводиться й робота в профорієнтаційному секторі центру зайнятості, зокрема, підготовлені матеріали «Служба зайнятості – на допомогу переселенцям». Інформація розповсюджена серед районного координаційного штабу, управління соціального захисту та інших місцях, де для переселенцям надають допомогу.

По закінченню засідання керівником апарату райдержадміністрації були дані певні доручення.

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ