Що зробив Монастирищенський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді?

центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молодіНа апаратній нараді під головуванням голови Монастирищенської райдержадміністрації Олега Недогоди розглянуто звіт про роботу Монастирищенського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Директор РЦСССДМ Ася Підлісна поінформувала, що   протягом 2014 року було відвідано 646 сімей, здійснено 415 соціальних інспектувань сімей. Сім’ї, які потребують комплексного та систематичного вирішення проблем, беруться Центром під соціальний супровід.

Протягом даного періоду під соціальним супроводом перебувало68 сімей, в яких виховувалося 146 дітей, та 5 осіб, які потребували допомоги та перебували у складних життєвих обставинах. За цей період знято з соціального супроводу 55 сімей(116 дітей), 5 осіб з позитивним результатом, 2 сім’ї (4 дітей) з негативним результатом, 2сім’ї (6 дітей) в зв’язку із зміною місця проживання.

В ході здійснення соціального супроводу сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах надавалися індивідуальні послуги різного соціального спрямування.

Основними причинами взяття під соціальний супровід сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, були: проблеми складних стосунків в сім’ї - 19 сімей (20дітей), алкогольна залежність - 24 сім’ї (52дитини); інвалідність - 2сім’ї (4дітей), насилля – 4(11дітей), безробіття -3(10дітей), інші (малозабезпеченість) – 46 сімей(92 дитини).

Як результат роботи 28 сім’ям було оформлено необхідні документи, в 41 сім’ях налагоджено соціальні зв’язки, 2 членів сімей влаштовано на навчання, 9 сімей в сприянні працевлаштування, 6 сімей отримали реєстрацію, у 57 сім’ях - поліпшення житлових умов, 28 сімей отримали допомогу в отримані соціальних пільг, 26 сім’ям отримали гуманітарну допомогу(одяг, взуття), 21 сім’ї організоване медичне обстеження.

Крім того, в ході надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводу працівниками центру вирішуються проблеми: налагодження мікроклімату в сім’ях, сприяння відновленню родинних зв’язків, посередницька діяльність між клієнтами та різними інстанціями (міліція, органи опіки та піклування, управління праці та соціального захисту населення, сільська рада, центр зайнятості), органами виконавчої влади.

Соціальний супровід сімей та осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, залишається важливим напрямком соціальної роботи.

З метою підтримки творчого потенціалу дітей з вадами здоров’я, сприяння формуванню активної життєвої позиції та розвитку лідерських якостей, було проведено груповий захід «Повір у себе», виставку творчих робіт для дітей з функціональними обмеженнями, участь в яких взяли 45 дітей даної категорії, благодійну акцію для багатодітних малозабезпечених сімей та сімей з числа переселенців «У школу з радістю» ( шкільні набори отримали 37 дітей даної категорії), новорічно-різдвяні заходи для діток із сімей ПС та ДБСТ.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ