На Катеринопільщині поховали легенду батальйону «Айдар»

Батальйон

Ці слова бійця добровольчого батальйону «Айдар» Каріни проривалися через ледь стримувані нею сльози на селищному цвинтарі в Єрках Катеринопільського району, де 3 лютого ховали справжнього патріота України, її Героя Руслана Боброва.


— Сьогодні ми ховаємо справжню легенду батальйону «Айдар», легенду Збройних Сил України, дуже добру людину, сміливого воїна, який любив Україну понад усе. Йому нічого не було треба, аби тільки був мир на нашій землі, щоб жили і не гинули сини України. Він врятував багатьох людей. Руслан був на всіх бойових нашого батальйону. Він радів вашій допомозі, шановні катеринопільчани, яку ви надавали для учасників бойових дій на території Луганської і Донецької областей, — сказала вона. — Гляньте на його обличчя, спокійне обличчя людини, яка зробила все, що мала зробити у своєму житті. Його легендарний кулемет «Машка», його легендарна зенітна установка «Мамка» продовжать його справу у руках інших бійців.
Зайве казати, що ми його не забудемо.

Оплакували Руслана Бобурова його осиротілі син і донька, дружина, його земляки — ті, хто його знав, і зовсім незнайомі жителі цього хліборобського краю. Це за спокій і мир на цій землі Руслан Бобуров у травні минулого року вирушив на схід України, щоб зупинити разом із своїми побратимами тих, хто зазіхнув на територіальну цілісність держави. А перед тим, як взятися до зброї, був активним учасником Євромайдану з перших його днів, бо хотів справедливості в Українській державі, не міг терпіти брехні і підлості можновладців попереднього режиму, які думали тільки про власні інтереси, але аж ніяк про народ.

Ще раніше в його біографію було вписано участь у війні в Афганістані, де йому неодноразово довелося перебувати під кулями душманів, рятувати від вірної загибелі своїх друзів і, зціпивши зуби від болю втрат, прощатися із однополчанами, тіла яких «чорними тюльпанами» відправляли на Батьківщину.

Про Руслана “Німця” — такий позивний мав у батальйоні Бобуров — дійсно ходили легенди. Говорили, що він один вартий цілої роти солдатів, і що немає зброї, яку він не міг би вивчити і використати проти ворога на усю її потужність. Усі, хто хоч раз був у батальйоні “Айдар”, чули розповіді про “Німця” – цим позивним сепаратисти лякали своїх новачків і радили не потрапляти на лінію вогню “Німцевого” кулемета. Своєю зеніткою ЗСУ - 23-2 "Німець" користувався витончено-майстерно. Надзвичайно результативно. Скромний чоловік, золоті руки, по життю - борець за справедливість. Руслан був щирим і відвертим у спілкуванні із представниками засобів масової інформації, зокрема телевізійниками. У багатьох інтерв’ю, що брали у нього, Р.Бобуров наголошував, що захищатиме рідну землю від сепаратистів, підтримуваних російськими військами, незважаючи ні на що.

Смерть багато разів зупинялась на волосину від нього. В одному із боїв куля застрягла в бронежилеті. Була чутка, що він загинув. «Довго житимеш»,— казали йому друзі. Але кістлява все ж таки дотяглася до чоловіка. Руслан Бобуров загинув від снарядів ворожого «Граду» 31 січня у місті Щастя на Луганщині.

2 лютого з ним прощалися в Єрках. А вже наступного дня труна з тілом покійного була встановлена у районному Будинку культури, куди нескінченним потоком йшли люди різних поколінь, аби вклонитися герою, який своєю смертю дарував життя нам, тим, хто живе, не знаючи посвисту куль, залпів ворожих «Градів». Не ховали сліз ні воїни-«афганці», ні представники батальйону «Айдар», які привезли загиблого на його малу батьківщину, ні сиві чоловіки, ні школярі…

В останню дорогу, встелену живими квітами, Руслана Бобурова проводжали тисячі людей під скандування «Герої не вмирають!», «Слава Україні!», «Героям слава!», «Україна понад усе!».

У могилу труну з тілом Руслана Бобурова опускали під державний Гімн України, який співали всі присутні на кладовищі, та трикратний салют.

Василь Ходзіцький

Нова Доба

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ