У Христинівці відбулась нарада з головами територіальних громад району

4 лютого в будинку Рад під головуванням голови райдержадміністрації Олександра Ковбасюка за участю голови районної ради Олександра Коваля, міського голови Миколи Наконечного, керівника апарату райдержадміністрації Станіслава Пилипишина, керівників структурних підрозділів та відділів апарату райдержадміністрації відбулася розширена оперативна нарада з головами територіальних громад, керівним активом району та депутатами районної ради. Станіслав Пилипишин представив всім присутнім нового очільника Христинівщини, якого було призначено на посаду згідно з Указом Президента України від 24 січня 2015 року.

Олександр Ковбасюк коротко ознайомив присутніх зі своєю біографією та трудовою діяльністю. Звертаючись до присутніх очільник району наголосив на головних завданнях, які сьогодні стоять перед владою та визначив основні напрямки, на які має бути спрямована робота.

«Докладу всіх зусиль щоб зберегти район як адміністративну одиницю, тому що на Христинівщині проживає моя сім’я, рідні, друзі, знайомі. В мене болить серце за долю району та його мешканців. Ми живемо в складні часи. Неоголошена, підступна війна відбувається на сході України, але наш народ відстоює незалежність, цілісність країни, проявляє незламний патріотичний дух. Якщо ми не зупинимо ворога сьогодні, завтра він може бути вже на нашій рідній з вами Христинівщині. «Борітеся — поборете!» - заповів нам Великий Тарас Шевченко! Тому я звертаюсь до вас з проханням відповідально поставитись до питань мобілізації: не ухиляйтесь, допомагайте, будьте достойними нащадками нашої України! » - наголосив голова райдержадміністрації.

Доповідаючи про хід проведення в районі мобілізації та виконання мобілізаційних завдань районний комісар Христинівського районного військового комісаріату Сергій Березюк наголошував на потребі мобілізації задля зміни хлопців на передовій та наданні їм можливості відпочити. Наразі необхідно поповнити ряди військових в зоні АТО для ефективної відсічі агресора, тому в четверту чергу мобілізації попит саме на свідомих військовозобов’язаних, які мають досвід військової служби.

«Сьогодні в районі існують випадки, коли підприємства відмовляються виконувати свій військово-транспортний обов’язок. Це питання взято на контроль у керівництва району та області. Такого бути не повинно! Ми повинні працювати на задоволення потреб армії», - зазначив Олександр Ковбасюк.

Під час розгляду питань щодо забезпечення режиму підвищеної готовності територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту, а також захисту громадян, охорони об’єктів інфраструктури району та об’єктів з масовим перебуванням людей присутніх ознайомили з планами заходів, окреслили основні завдання, які стоять перед відповідальними особами, наголосили на важливості підготовки до терористичних проявів та надзвичайних ситуацій в районі.

Інформуючи присутніх щодо розселення на території району внутрішньо-переміщених осіб, які прибули із східного регіону України начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Ісакова зазначила, що в зв’язку із загостренням ситуації на Сході України кількість громадян з Донецької та Луганської областей, які переселяються до нашого району постійно збільшується.

«Майже всі громадяни, які прибувають потребують нашої підтримки. Від’їжджали швидко, в метушні брали лише найнеобхідніше. Все їхнє життя помістилось в одній валізі. Сьогодні вони потребують працевлаштування, харчування, засобів особистої гігієни. Прохання до всіх небайдужих, які мають можливість та бажання, допомогти переселенцям із Донбасу, які проживають на теренах нашого району», - звернулась до присутніх Світлана Ісакова.

Головний спеціаліст відділу економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації Оксана Петрук зазначила, що в районі триває збір гуманітарної допомоги для східної України, наголосила на важливості надання допомоги населенню постраждалих регіонів Сходу, що призвели до численних людських жертв і руйнування житлових будинків та військовим, задіяним у проведенні антитерористичної операції, закликала активно долучатися до цієї роботи, яку координує райдержадміністрація.

Під час розгляду питання щодо стану справ з державної реєстрації договорів оренди землі Олександр Ковбасюк наголосив, що очільник області Юрій Ткаченко гостро розкритикував роботу управління Держземагентства та реєстраційних служб. Усе – через шквал скарг від черкащан. Тому голова райдержадміністрації закликав працівників реєстраційних служб, зокрема, районного відділу Держземагентства відповідально ставитись до виконання своїх посадових обов’язків та бути готовими звільнити посаду в разі виявлення корупційної складової в їхній роботі.

«В районі працює Центр надання адміністративних послуг. Нещодавно у приміщенні, де його розташовано, зробили ремонт. Я вважаю доцільним, щоб у Центрі працювали представники реєстраційних служб згідно графіку роботи Центру, а не приходили на одну – дві години кілька раз на тиждень. Ми повинні спрощувати систему, а не ускладнювати! Бігати з кабінету в кабінет – це вже не той випадок, коли є можливість оформити все в одному місці», - наголосив голова райдержадміністрації.

Обговорюючи питання заключення угод про співпрацю з промисловими підприємствами та торгівельною мережею, які здійснюють свою діяльність на території району (створення місячного запасу на особливий період) начальник управління агропромислового розвитку Василь Товстоніс зазначив, що аграрники нашого району не залишаються в стороні, а надають допомогу учасникам АТО.

«Хочу виразити подяку товариствам «Агросвіт», «Заячківка», «Ліщинівське», «Красива Земля», «Обрій», «Орадівка», «Розсішки», «Чайківське», фермерським господарствам «Базис», «Голден», «РОМ», дослідним господарствам «Нива», «Христинівське», «Ягубець», Верхняцька ДСС, ГФ ПрАТ «Зернопродукт МХП», Корпорації «Украгротех» за надання допомоги учасникам АТО. До всіх інших сільгоспвиробників я з вертаюсь з проханням активно долучатися до цієї благої справи», - наголосив начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації.

За підсумками наради Олександр Ковбасюк надав відповідні доручення та наголосив, що зараз не час сперечатись, а необхідно працювати на благо нашої Христинівщини та України в цілому.

У Христинівці відбулась нарада з головами територіальних громад району

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ