Макс Кідрук розповість про Всесвіт

Макс Кідрук, лекція «Народження і загибель зірок»До Черкас знову приїде модний український прозаїк Макс Кідрук із новою лекцією про Всесвіт. Послухати його першу лекцію черкащани мали нагоду ще в листопаді. Цього ж разу він розкаже про народження та загибель зірок, пише Про все.

Унікальний науково-популярний проект Quantum складається з 8 захоплюючих лекцій, на яких ви дізнаєтеся про явища та тіла, розміром від ядра атома до зірки-гіганта, про процеси, які відбуваються на відстані світлових років та в глибинах людського тіла і свідомості. У вас станеться прозріння, бо ви нарешті зрозумієте фізику! – так запевняють організатори. Тож суть таких лекцій у тому, щоб популярно й дохідливо розповісти про світ.

Послухати Макса Кідрука можна буде 24 лютого о 18:30 в художньому музеї.

Максим Іванович Кідрук (1 квітня 1984, Володимирець) — український письменник, мандрівник, за освітою інженер-енергетик. Написав 12 книг (8 художніх, 4 — на технічну тематику), співучасник акції «На Зеландію!» разом із Сергієм Притулою, автор ролика «Азаров, ай-яй-яй!», автор першого українського технотрилера «Бот». Загалом побував більше ніж у 30 країнах, серед яких Мексика, Еквадор, Перу, Китай, Чилі, Бразилія, Ангола, Намібія, Нова Зеландія та інші.

Народився 1 квітня 1984 року в смт Володимирець Рівненської області (батько — український письменник-гуморист Кидрук Іван Миколайович). Навчався у фізико-математичному класі з посиленим вивченням іноземної мови. У 2001 році закінчив школу із золотою медаллю. Того ж року вступив на механіко-енергетичний факультет у технічний університет в Рівному (спеціальність «Теплоенергетика»). На третьому курсі почав працювати на російську компанію «АСКОН» програмістом. Займався розробкою CAD-систем.

У 2005 переїхав до Києва. Вступив в аспірантуру НТУУ «КПІ» на теплоенергетичний факультет.

В 2007 Максим Кідрук виграв грант на навчання за кордоном і виїхав на проживання до Стокгольма, де вступає до аспірантури Королівського технологічного інституту (швед. Kungliga Tekniska högskolan). Починає мандрувати Європою.

Протягом 2007–2008 рр. побував у Фінляндії, Норвегії, Італії, Франції, балтійських республіках.

Влітку 2008 Кідрук вирушає у тривалу подорож Мексикою. Вона стала першою великою мандрівкою за океан. Результатом поїздки стала книга «Мексиканські хроніки. Історія однієї Мрії», яка у 2009 здобула ІІ премію на конкурсі «Коронація слова». За його словами, ця країна мала для нього важливе значення :«Далека латиноамериканська країна випалювала мозок, надила, немов кароока східна красуня спокушала своїми розкішними принадами. І тоді я остаточно зрозумів: у мене є Мрія, ім'я її — Мексика»

Макс КідрукВлітку 2009 здійснюється ще одна велика подорож — до Південної Америки (Еквадор, Перу, Чилі) та острова Пасхи, де Макс Кідрук став першим офіційно зареєстрованим українцем. На основі цієї поїздки було написано книгу «Подорож на Пуп Землі» (у двох томах), яка вийшла друком у 2010 році. У ній Кідрук розказує про причини, що спонукали його покинути навчання в аспірантурі і повернутися зі Швеції до України: «Швеція дала мені багато чого. Швеція змінила мене. Можливо, допомогла стати таким, яким я мріяв стати все своє життя. Попри це я залишав Стокгольм. Я свідомо відкидав усі перспективи — оті казкові шведські перспективи на легке, розмірене та забезпечене життя — і повертався в Україну.

І була тому одна єдина причина: нудьга не має перспектив.»

Того ж року «Мексиканські хроніки» займають друге місце у конкурсі «Книга року від журналу Корреспондент». Пізніше в грудні Кідрук через сварку з дівчиною вирушає у мандри до Пантаналу (Бразилія). Ця мандрівка лягла в основу книги «Любов і піраньї».

Зимою 2010–2011 Кідрук мандрує країнами Близького Сходу (Ліван, Сирія, Йорданія та Єгипет). Цілий місяць проводить у пустелі Сахара, відвідавши всі п'ять оаз: Дахла, Аль-Харґа, Фарафра, Бахарія та Сіва. На початку лютого, повернувшись із Сахари, письменник став свідком єгипетської революції.

У квітні 2011 вирушив до Нової Зеландії в рамках акції «На Зеландію!», організованою разом із Сергієм Притулою. За словами учасників акції, її мета — «„передати привіт“ новозеландцям, відплативши тим самим за безсоромний конкурс „Win a Ukrainian Wife“».

У грудні 2011 — лютому 2012 мандрував Намібією та Анголою.

На початку 2012 Кідрук заявив про завершення роботи над першим українським техно-трилером. Книга під назвою «Бот» вийшла друком 25 вересня 2012 у видавництві «Клуб сімейного дозвілля». Роман стартував на 16-му місці у ТОП-20 мережі книгарень «Є». Після двох тижнів продажів книга піднялась на 2-гу позицію.

У вересні 2013 вийшов технотрилер Максима Кідрука «Твердиня». 13—14 вересня роман було презентовано на 20-му Форумі видавців у Львові, а 17 вересня — у Києві в книгарні «Є».

У 2014 році вийшли автобіографічна книга «На Зеландію!» та технотриллер «Жорстоке небо». Також Макс Кідрук був одним із авторів збірки оповідань «Ода до радості».

Перебуваючи в Намібії, Макс Кідрук зняв відеоролик «Азаров, ай-яй-яй!», на якому африканське плем'я хімба розмовляє українською. Африканці чітко вимовляють фрази «Азаров, як тобі не соромно?», «Коли ти вивчиш мову?» та «Азаров, ай-яй-яй!». Відео стало популярним в інтернеті.

Періодично Максим читає у «Кругозорі» курс «Як самостійно організувати подорож Латинською Америкою». Розповідає, як скласти маршрут, зробити мандрівку максимально економною, отримати візи тощо.

Кідрук співпрацює з українськими журналами. Опублікував більше 40 статей про подорожі в журналах «МАНДРИ», «Український тиждень», «РІА Львів», «Большая прогулка», газеті «Високий замок». Оповідання та критичні статті вийшли друком у літературному журналі «Дніпро», газеті «Літературна Україна».

У жовтні 2012 року Макс Кідрук балотувався до Верховної Ради України від партії УДАР Віталія Кличка по 99-му виборчому округу (м. Кіровоград). В результаті виборів Кідрук посів третє місце, набравши 11115 голосів; виграв вибори висуванець від партії «Батьківщина» Андрій Табалов (28783 голосів). Цікаво, що 11 грудня 2012 р. Андрій Табалов відмовилися писати заяву про входження до складу парламентської фракції об'єднаної опозиції «Батьківщина», таким чином ставши першою «тушкою» в новому парламенті.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ