Працівники культури Уманського району підвели підсумки

На початку лютого, в залі Управління АПР, відбулась нарада працівників культури Уманського району за підсумками роботи 2014 року. На нараду було запрошено працівників сільських клубних, бібліотечних закладів району та директорів музичних шкіл.

На початку зустрічі начальник відділу культури Світлана Починок відмітила, що завдяки злагодженій спільній роботі працівників бібліотечної системи, клубних установ, музичних шкіл та активістів сіл культура перестає бути просто терміном, а стає дійсно змістом життя.

«Культура як явище є сутністю народу, і доки жива культура доти народ був , є і буде», - зазначила Світлана Починок.

В своєму виступі начальник відділу культури також надала інформацію щодо фінансування закладів культури району на 2015 рік. Зокрема щодостворення територіальних громад, яким для формування бюджету буде залишатися 60% податку на фізичних осіб, а це означає що більша частина коштів буде залишатися на місцях і планування видатків на утримання закладів культури буде на органах управління територіальними громадами.

«Утворення територіальних громад планується провести до кінця поточного року, тому у січні цього року і виникла ситуація з переходом закладів культури району на баланс відділу культури. Згідно Бюджетного кодексу України було прийнято рішення про фінансування сільських закладів культури за рахунок міжбюджетних трансфертів з районного бюджету, розмір яких встановлюється формулою розподілу для культури і мистецтва. Саме ця формула не враховує ні розгалуженості мережі, ні кількості ставок які були пере цим затверджені, ні потреб для функціонування закладів культури, ні відношення працівників до своїх обов’язків. Основним показником, на жаль, є кількість населення», - розповіла Світла Миколаївна.

Також начальник відділу культури висловила великі сподівання на те, що уряд зможе прийняти постанову про дофінансування закладів культури з районного бюджету, адже сьогодні така ж ситуація склалася по всій території Україні.

У зв’язку із таким становищем голова райдержадміністрації Ярослав Скус подав звернення до Кабінету Міністрів України про дозвіл сільським радам надавати субвенції для закладів культури. Тому що парадокс бюджету 2015 року заключається в тому, що сьогодні сільські ради мають власні кошти, але використати їх на утримання закладів культури не мають права.

В свою чергу, під час наради виступили директор центральної районної бібліотеки Любов Кравчук, яка підвела підсумки та провела моніторинг ефективності діяльності бібліотек району у 2014 році, а також директор РЦКіД Маргарита Бондаренко, яка доповіла про роботу клубних закладів району та зазначила, що всі культурно-мистецькі заходи в складний для України час повинні мати стриманий патріотично-героїчний характер, відповідати новим духовним вимогам населення.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ