Торік оперативна служба міськвиконкому опрацювала понад 124 тисячі дзвінків

служба 1505 у ЧеркасахУже п’ятий рік поспіль для жителів Черкас діє короткий номер оперативної служби міськвиконкому «15-05». Сюди містяни можуть поскаржитися на комунальні негаразди, повідомити про аварійні ситуації або ж які інші перебої в життєдіяльності міста. Ці скарги служба опрацьовує в будь-який час доби.

Усі звернення, які надходять від жителів міста, одразу ж заносять у спеціальну електронну програму. Далі, розповідає заступник начальника відділу Сергій Маліщук, інформація про проблему передається в ту службу, у компетенції якої вирішити її. На все про все в розпорядженні оперативного чергового, який приймає дзвінок, п’ять хвилин часу.

– Отримавши повідомлення про ту чи іншу проблему співробітник нашої служби тієї ж митті інформує відповідного виконавця. Останній своєю чергою безпосередньо реагує на проблему й виїжджає на місце, – зазначає Сергій Дмитрович. – Але на цьому наша робота не закінчується. Зараз ми ще й контролюємо рівень виконання звернення. Для цього працівник оперативної служби звертається до жителя, який повідомляв про проблему, аби з’ясувати, чи вирішене його питання.

Торік до міської оперативної служби 15-05 надійшло понад 124 телефонних дзвінків, 53 017 із них були зареєстровані у вигляді звернень. Найбільше люди жалілися на відсутність освітлення в під’їзді та на вулицях, низьку температуру гарячої води, відсутність у квартирах електрики, несправність стояку опалення, засміченість каналізації в підвалі, затоплення квартири, вивезення сміття, маршрутки тощо.

– Приміром, якщо порівняти кількість дзвінків, яка надійшла на початку опалювального сезону в минулому й позаминулому році, то в 2013-ому їх кількість була дещо більша. А це – 25 тисяч дзвінків проти 35. Однак це не означає, що наша служба якось не спрацювала. Навпаки – це свідчить про те, що інші служби стали краще працювати, – розповідає Сергій Маліщук.

За його словами, для прийому дзвінків від черкащан працює 5 ліній, а починали з одної. У штаті оперативної служби «15-05» нині працює 11 диспетчерів: четверо з них працюють віддалено – на базі Придніпровської й Соснівської служб утримання будинків. Оскільки з ними служба 1505 кілька років тому об’єднала диспетчерські пункти.

Нагадаємо, що зв’язатися з оперативною службою міськвиконкому можна за коротким номером «15-05» зі стаціонарного телефону або ж 050 464 60 60 з мобільного. А ще – з допомогою скайпу (sluzba1505) чи електронної пошти (1505@rada.ck.ua).

Між іншим, нині в місті триває робота над запуском проекту «Open city». Так, аби повідомити про проблему, жителям міста слід зареєструватися на сайті opencity.in.ua, далі – обрати категорію проблеми, описати її та позначити на карті місце виникнення. Також можна додавати фото та відеоматеріали. Як тільки проект почне повноцінно функціонувати, зазначає голова ЧОО ВГО «Громадська мережа «ОПОРА» Микола Макуха, який працює над його втіленням у життя, співпрацюватимуть зі службою 1505. Утім, останні виконуватимуть більш контролюючу функцію або ж перерозподілятимуть статус проблем.

– Зараз служба 15-05 не тільки приймає скарги від жителів міста, а й з’ясовують, чи виконана заявка від людини. Тут же вони не прийматимуть звернення, але перевірятимуть його статус, – сказав він.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ