Рятувальники розгорнули пересувний пункт Управління обласної мобільної групи (відео)

пересувний пункт Управління обласної мобільної групиУ контексті підведення підсумків роботи за минулий рік, керівництву області та районних державних адміністрацій Черкащини було продемонстровано розгорнутий пункт обласної мобільної групи.

Спеціальний пересувний пункт управління та пункт життєзабезпечення розгортається за умов тривалих робіт на місці ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що дозволяє підвищити рівень оперативного реагування на надзвичайні ситуації, підтримання високої професійної готовності пожежно-рятувальних підрозділів Управління а також служб взаємодії.

Оглянувши наметове містечко та площадку із пожежною та спеціальною технікою, голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко зазначив - "Як свідчить статистика, ризик виникнення в області надзвичайних ситуацій залишається достатньо високим. Водночас, як показує досвід інших регіонів ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій може зайняти багато часу. Для проведення ефективних робіт на місці надзвичайних подій і фахівці ДСНС і представники інших аварійно-рятувальних служб повинні мати не лише необхідне обладнання та спорядження, а й за необхідності відповідні умови для відновлення сил".

Саме для перевірки готовності та можливостей відповідних підрозділів Управління які відповідають за створення таких умов, на території Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, Управлінням ДСНС було розгорнуто пересувний пункт управління та спеціальний пункт життєзабезпечення.

Виступаючи перед присутніми начальник Управління ДСНС у Черкаській області Віктор Гвоздь підкреслив: - «В умовах сьогодення рятувальники справедливо висувають до пересувного пункту управління, особливі вимоги. Адже за потреби для керування ліквідацією надзвичайної ситуації його буде розгорнуто безпосередньо на місці події. Саме такий своєрідний "польовий штаб" за будь яких погодних умов повинен забезпечити діяльність рятувальників в автономному режимі.»

Особливу увагу під час огляду наметового містечка запрошені приділили огляду техніки, яка відповідає за обробітку і аналітичний моніторинг ситуації а також різноманітним засобам зв'язку.

Також під час огляду була перевірена готовність спеціальної та інженерної техніки УМВС, інституту пожежної безпеки, аварійних бригад відповідних комунальних служб, Обленерго, Черкасигаз, Черкасиводоканал, Теплокомуненерго, служби дорожнього забезпечення, будівельників, сили яких входять до складу і обласної мобільної групи.

Як відомо мобільні групи створені для надання невідкладної допомоги під час масштабних надзвичайних ситуацій техногенного характеру – аварій на підприємствах та можливих терористичних актів. Всього, до складу обласної оперативної мобільної групи реагування на надзвичайні ситуації входять 321 боєць особового складу служб цивільного захисту області та 177 одиниць техніки.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ